БОЈКОТ Село неће на изборе ако им не асфалтирају улицу

0

Мештани села Вољчинац који кажу да живе у једној од најпрометнијих и најгушће насељених улица, петицијом траже да им се у најкраћем року реши проблем и улица асфалтира. Кажу да су више пута обавештавали надлежне у Општини Житорађа и добијали обећања да ће им изаћи у сусрет, али до данас то није урађено па тврде да ће колективно бојкотовати најављене априлске изборе ако до краја марта не добију асфалт. Председник Општине Иван Станојевић каже да ће се улица сигурно санирати, али да асфалтирање не може да обећа.

Грађани су одлучили да петицијом, коју је потписало до сада стотинак мештана, још једном покушају да укажу на проблем и натерају надлежне да им обезбеде основне услове за живот и кретање јер, како тврде, после сваке кише физички су онемогућени да стигну до својих кућа и пешице прођу улицом, преносе Јужне вести.

“Ради се о улици дужине око 1 километар у којој живи преко 130 становника који се углавном баве пољопривредном производњом. Власници смо преко 70 регистрованих возила, било да се ради о пољопривредним машинама или путничким аутомобилима. Практично, да би дошли до својих кућа, нама је потребно теренско возило, јер је немогуће заобићи рупе и кратере који су се појавили у улици, а путнички аутомобили се због лошег пута често кваре” – каже мештанин Вољчинца.

Додаје да су посебан проблем пешаци, а нарочито деца која сваког дана иду у школу и готово је немогуће да без пратње стигну до асфалтираног дела пута.

“Наши грађани и представници села су више пута истицали овај проблем надлежнима у Општини Житорађа, али сем обећања, нисмо добили ништа. Сада смо одлучни да истрајемо у намери да нам се асфалтира пут, у петицији смо дали рок да се све заврши до марта 2022. године, у супротном ћемо радикализовати захтеве, а договорено је да као прва мера буде бојкот најављених избора. Ради се о читавом насељу дуж спорне улице и овога пута нећемо одустати и не пристајемо на било какво санирање и насипање туцаником – хоћемо под хитно да се улица асфалтира” – каже мештанин Вољчинца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ХРВАТИ ИЗУМИРУ: Од мржње према Србима то не виде

За становнике те улице, кажу, било које друго решење сем асфалта је краткорочно и свака већа киша би им поново направила проблем и поново оштетила пут.

Председник Општине Житорађа Иван Станојевић тврди да петицију и захтеве мештана Вољчинца још није добио, али да је већ упознат са њиховим проблемом и најављује решење, како каже, чим дозволе временски услови.

“Улица ће се радити и санирати и то је у плану. Чак смо и пробали пре пар дана, били смо на терену, али је пуно воде и сада не може да се ради. Чекамо да се мало осуши и да се то одради, видећемо да ли ће бити насипана туцаником или гребаним асфалтом” – коментарише Станојевић.

Додаје да у буџету за 2022. нису планирана средства за асфалтирање те улице и да не може да обећа да ће то моћи да ураде наредне године.

Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *