Вучевић хоће да рехабилитује мађарске фашисте, који су Србе бацали под лед!

0
Милош Вучевић, украјину

Милош Вучевић (Фото: Printscreen)

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је изјавио да неће више да се бави прошлошћу и да треба да се окренемо будућности и изградњи мостова. Ако је то истина, зашто сте онда управо Ви и Ваша власт донели срамну одлуку о подизању споменика невиним жртвама 1944-45. Године, а да претходно нисте утврдили пуну истину о свима њима? Грађани Новог Сада имају право да знају ко су те жртве и да ли су оне заиста биле невине.
Ово је једини град на тлу тадашње Европе где је извршен геноцидни злочин у коме су његови становници убијани и бацани под лед. Ако је по ослобођењу и било реваншизма због тога, он мора имати своје име и презиме као што име и презиме морају имати и многи Срби које је комунистичка власт стрељала из чисто идеолошких разлога.

 

Име Јаноша Тота, који је учествовао у ликвидацији петорице браће Јовандић, а које ће се наћи у списку тих „невиних“ жртава је сраман доказ да зарад власти тргујете са историјским чињеницама, а то ову државу може скупо коштати. С друге стране, тако стављате и прст у око оним Мађарима који су спашавали своје комшије Србе. Само утврђивање пуне истине па и оне о Рајиној шуми – може довести до свеопштег међусобног помирења.



Велико пријатељство господина Орбана према Србији које поздрављамо биће једино доказано повлачењем признања лажне државе Косово, а не оваквим вашим улагивањем Мађарској због ваше јурњаве ка ЕУ. Непроверене чињенице и стављање у списак жртава имена мађарских хонведа који су овде затрли читаве породице, а чија деца никада више неће прошетати новим мостовима, неће допринети ни помирењу ни останку младих у Србији.

Прочитајте још:  Поништен докторат Синише Малог

Србин инфо

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *