Бриљантни ум КОНсултанта: Носите маске и на отвореном

0

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против коронавируса Предраг Кон изјавио је данас да не очекује драматичне промене када је реч о епидемиолошким мерама које су на снази после сутрашње седнице Кризног штаба, али саветује ношење маски и на отвореном.

„Оно што очекујем у овој ситуацији јесте да се поштују мере које су на снази. Концерте на трговима, што је планирано, не може да подржи ниједан епидемиолог, ни лекар из Кризног штаба“, рекао је Кон за РТС.

Јасно је да је притисак велики, сматра се да треба да се допусти, али не могу да прејудицирам, казао је Кон и додао да је ризик неупоредиво већи за оне који иду, а нису вакцинисани, заштићени или преболели, ако нису примили трећу дозу.



“Носите маске, без обзира на то што на отвореном није обавезно. Вирус се неупоредиво брже преноси, четвороструко брже за недељу дана”, упозорио је Кон.

Нова.рс

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *