Била Гејтса хаковали Руси? Желео је веб цензуру

0

Бил Гејтс

Шта је заједничко управо објављеном америчком филму Не гледај горе, казни од више милијарди долара које су у Русији издали Гугл и Фејсбук (преименован у Мета), и најновија изјава Била Гејтса ?

Чињеница да је у сва три случаја реч о борби против свемоћи БигТек-а, односно глобалних ИТ корпорација. Ова свемоћ изазива отпор, укључујући и суверене државе, као у случају новчаних казни у Русији, које су у ствари само начин да се натерају наднационални монструми да рачунају са националним интересима и законодавством. Јер ако не обуздате „глобалне сањаре о бољој будућности“ (тако служе себи, иако у стварности сањају о постхуманизму, трансхуманизму, у коме ће, у ствари, доћи до поделе човечанства на различите биолошке врсте) , онда ће прилично брзо изградити на планети дигитални концентрациони логор. Осим ако, наравно, због њихове похлепе живот на Земљи не заврши катастрофом још раније, као у дивном сатиричном филму“.

Али какве везе са тим има Бил Гејтс? Да ли је и за контролу интернет гиганата? Он сам се сматра готово главним присталицом глобализације и трансхуманизма, осумњичен да је умешан у појаву корона вируса и планира да чипује човечанство, тако да је његово име одавно постало синоним за појам „светске завере“. А шта: пчеле против меда?
Недавно је оснивач Мајкрософта на свом блогу писао о „Разлозима за оптимизам после тешке године“. Својеврсна прогноза за следећу годину – генерално прилично оптимистична: пандемија ће се коначно завршити, приближава се метаверзум (односно виртуелна реалност, тродимензионална стварност са дигиталним аватарима). Али све ово може да спречи један велики проблем – она ​​је та која највише брине Гејтс у наредној години.



Ко је крив и шта да се ради? Криви су, према Гејтсу, медији и друштвене мреже – растуће неповерење људи у владе је у великој мери последица политички пристрасних наслова и активности друштвених медија, пише милијардер. И то га наводи да верује да ће владе можда морати да регулишу онлајн платформе како би се ефикасно супротставиле дезинформацијама које поткопавају поверење грађана.

Прочитајте још:  Цензура без премца: Фејсбук ће уклањати све вести о корони које се не свиђају владарима из сенке

То се представља као резоновање наглас, а не Гејтсова тачка гледишта – јер он тада пише да не зна како да се избори са овим тешким проблемом, односно дезинформацијом, „која је тако дубоко укорењена у Мрежи“. Али ова упозорења не би требало да доводе у заблуду: заправо, Гејтс каже да националне владе губе од глобалних мрежа и да се нешто мора предузети по том питању. Односно, узети мреже под контролу националних влада?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Није ли то чудно за човека који се залаже за глобализацију свега и свакога? Зашто је Гејтсу стало до одрживости и ефикасности суверених држава? Он би, теоретски, напротив, требало да има користи од подривања поверења у државу и власт као такве, процеса делегитимизације националних држава? Зашто он, у ствари, позива на супротно?

За ово постоје два објашњења: стратешко, глобално и тактичко – америчко.

Стратешки, глобалисти губе своје позиције – пропао је победнички корак глобализације, и, упркос револуционарном развоју технологије, економско и политичко унапређење идеје „јединственог света без граница и нација на челу са једном контролом центар“ сада је немогуће. То не значи да су се њене присталице предале и признале пораз – не, они једноставно на неко време пригушују пропаганду глобализације. Штавише, коронавирус је показао да је слаба моћ националних влада сада штетна за наднационалне елите.

Ако ће борба против корона вируса довести до тоталне кризе поверења не само у власти, већ и у елите, ко ће онда заменити националне елите? Храбри, поштени и паметни менаџери глобалних корпорација, најбољи људи наднационалних елита? Они не постоје (па ни у масовној свести), а генерално, глобалисти сада немају ни способности ни снаге да преузму полуге контроле. Дакле, у случају „устанка маса“ комесари глобализације не могу ни да сањају о било каквом преузимању власти од садашњих националних менаџера – све ће склизнути у хаос.

Прочитајте још:  Цензура на Фејсбуку

И апсолутно је непотребно за било какве елите, укључујући и наднационалне: чак и јака, односно „лоша“ национална држава (која се пре или касније може искористити за изградњу „уједињеног човечанства“) боља је од хаоса и анархије немирних. пута. Или, још горе, долазак на власт антиглобалистичке контра-елите. Дакле, колектив Гејтс не само да се слаже да је пандемија, чак и на Западу, ојачала улогу националних влада и њихове способности – већ се на то кладио.

Постоји, међутим, још једно објашњење, много утилитарније, тактичко, али од овога, можда, чак и много важније. Капије не желе да изгубе Америку – саму базу од које граде своје глобалне планове. И постоји претња од овога – а претња уопште није теоретска. Не, не ради се о губитку америчког глобалног утицаја, већ о баналном губитку контроле над Сједињеним Државама од стране глобалистичке елите. Уосталом, о чему Гејтс пише у том истом посту?

Да је проблем дезинформација и неповерења „изузетно важно решити што је пре могуће“, јер ће без брзе интервенције Американци вероватније бирати политичаре који јавно промовишу неповерење.

Превод на руски: у новембру 2022. биће избори за амерички Конгрес. Ако је лоше борити се против дезинформација, онда ће републиканци победити, повративши контролу над оба дома парламента. И то не само републиканци – већ Трампова партија, која ће већ на председничким изборима 2024. утрти пут за победу бившег председника (или његовог штићеника). А то се ни у ком случају не може дозволити, јер Трампа, који се вратио у Белу кућу, не може тако лако изоловати као што је то било током његовог првог мандата. Трампов други мандат је неприхватљив за глобалисте управо зато што током њега може доћи до стварне консолидације свих контраелитних снага, односно противника глобалистичког пројекта. И покушаће да садашње, претежно глобалистички настројене елите заиста одгурну од полуга власти у САД – односно да изврше праву револуцију одозго, Тако Бил Гејтс размишља и о даљој и о блиској будућности, позивајући да се што пре постави баријера на путу дезинформација, што подрива поверење у власти и отвара пут Трампу. Међутим, у америчкој стварности је супротно – иако, наравно, има дезинформација, и то у огромним количинама. Али почели су да га користе у невиђеним размерама само против Трампа – а то је урадио неуништиви блок медија и владиних званичника, интернет корпорација и „вашингтонска мочвара“. Америчка елита је покушала да утопи Трампа у бескрајни ток дезинформација (шта вреде само „руске везе“), притом уопште не размишљајући колика штета таква кампања нарушава америчко поверење у државне институције уопште.

Прочитајте још:  Да ли Бил Гејтс нешто зна?

А сада само бере плодове свог рада, покушавајући да врати време и „реши проблем” дезинформација које подрива темеље. Проблем се, у принципу, може решити, али само уз правилно разумевање узрока и последица. Ово неповерење према властима, према елити генерише дезинформације (шта год да се схвати као незгодна истина или поверење у било какве лажне), тако да колективни Гејтс треба да тврди све себи. Али неће – много је лакше повећати цензуру на друштвеним мрежама. Са ефектом, међутим, управо супротно.

Петар Акопов/РИА НОВОСТИ
Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *