Пажња, пажња! – окултизам као пројекат за Србију!

0

(Фото: Пиксибај)

Драги читаоци, вероватно сте имали прилике да видите да се др Бранимир Несторовић укључио у политику, са намером да спасава нашу децу. Овај човек, иначе симпатичног наступа и борац против насилног вакцинисања, чак је основао и политички покрет, Витезови реда змаја, а можда ће се кандидовати и за председника Србије.

С тим у вези, поштујући свачију слободу и доприносе борби против корона лудила, дужни смо да све вас позовемо на опрез, као што смо то чинили и кад је Новак Ђоковић у питању. Нисмо порицали ни његов тенис, ни патриотске гестове, али смо упозоравали и упозоравамо – човек је под утицајем окултизма, и афирмише окултизам.

И за Несторовића и за Ђоковића дајемо основне чињенице.



НЕСТОРОВИЋ ЈЕ АНТРОПОСОФ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да, др Несторовић је окултиста, следбеник идеја антропософије Рудолфа Штајнера. Он то ни не крије: „Верујем у моћ позитивних мисли, љубави и победе светла над тамом. Како је рекао Рудолф Штајнер, тама не постоји, то је само недостатак светла. Када упалиш светло, тама нестаје. И ово ће проћи, људски карактер је неуништив.“

Организацију која је себе назвала Антропософским друштвом (од грчких речи: anthropos, човек и sophos, мудрост) основао је у Берлину 1913. године бивши директор немачког Теософског друштва, Рудолф Штајнер. Попут Алисе Бејли, и Штајнер је у младости ступио у општење са окултним „Учитељем“, и то га је подстакло да развија своје моћи и да дубље уђе у окултистичка питања. Неко време је провео и као ученик у „Ordo Templi Orientis“, друштву које се залагало за тантричку сексуалну магију и које међу своје познате чланове убрајало и највећег сатанисту 20. века Алистера Кроулија.

Штајнер је изашао из Теософског друштва јер је сматрао да је оно исувише наклоњено источњачкој мистичкој традицији; њему лично била су ближа учења есена, гностика и розенкројцера, на којима се његов рад у великој мери и заснива. Засноване на неогностичком веровању да су „есени мост између мистерија и хришћанства“, његове књиге, као на пример, „Окултна наука“, „Познавање виших светова“ и „Од Буде до Христа“ представљају класике езотеричне литературе, у којима се даље разрађује излагање историје васионе из „Тајне доктрине“ Хелене Блавацке. У својим књигама, Штајнер позива на општење са бестелесним бићима кроз употребу необичних облика медитације, уметности, покрета (познатих под називом еуритмика) и облика из природе.

Прочитајте још:  Вл. Порфирије Соловецки: Хришћанин треба да се заустави пред вакцином која мења људске гене! (видео)

Године 1904. Штајнер је покренуо часопис по имену „Луциферска гноза“, а његово тумачење Јеванђеља (о чему је доста писао) заснива се на истом оном езотеричном гностицизму који је представљао искушење за ране хришћане. Како ће потврдити сваки верни антропософ, Штајнер је заправо тврдио да је његов главни циљ да Запад упозна са концептом реинкарнације. Његово окултистичко завештање се данас и даље шири на суптилан начин, кроз деловање мноштва престижних међународних „Waldorf“ школа (којих у Британији има преко 25) и „Camphill Trust“ заједница за лица са инвалидитетом. У основи познатих и високо хваљених образовних активности ових институција налази се езотеријски програм увођења у Штајнерову философију, која води порекло из религија мистерије древне Грчке и Персије. Сви запослени у антропософским институцијама – а многи од њих су искрени и вредни васпитачи – имају обавезу да прођу такву окултну обуку у оквиру посебно осмишљеног „Уводног курса“. У неким од ових институција, астролошке карте и други видови окултистичког прорицања употребљавају се да би се израдила сведочанства и оценио успех ученика.

Једно од главних Штајнерови дела – “Реинкарнација и карма” – зато Несторовић тврди да Тесла није умро, већ му је Ђоковић наследник

Када је у питању продирање окултизма на образовну сцену, Штајнерове школе се савршено уклапају у философију Новог доба. Оне су пример неогностичких школа – што још више изненађује када се узме у обзир број хришћана који, преварени Штајнеровом употребом квази-хришћанске фразеологије, и даље шаљу своју децу у те институције.

Замислимо Несторовића на власти – и све ће нам бити јасно: тај би, рецимо, одмах увео Штајнеров окултизам у наше школе.

Прочитајте још:  Никола Варагић: Стоп прогону проф. Валентине Арсић Арсенијевић!

НОВАК ЂОКОВИЋ И ИНДУСКИ ОКУЛТИЗАМ

Породица Ђоковић лови српску децу и омладину за секту гуруа Моханђија

Ево вести са сајта „Православни родитељ”, из маја 2017. године:

>>Фондација Новак Ђоковић у сарадњи са „Hawn” фондацијом популарне глумице Голди Хон (Goldie Hawn) која промовише будистичку медитацију кроз образовни систем већ три године спроводи програм под називом Мајнд Ап (MindUp) у школама у Србији! Заиста није шала! Тај програм се спроводи, поново уз здушну подршку одређених људи при Министарству просвете! Поједине групе при Министарству просвете као да су потпуно изгубиле филтер за распознавање шта је заиста образовни програм а шта је промоција сексуализације деце (случај са недавним „образовним” секс–пакетима), а сада се показује да не зна да разликује ни едукативни програм од секташког програма који у својој основи садржи источњачке медитативне праксе и зен–будистичку „умну свесност” (mindfulness). Министре Шарчевићу – знате ли Ви за ово? С обзиром да је у питању програм духовно опасне садржине он се увија у обланду „неуронауке”, „позитивне психологије”, „социјално–емоционалног учења” и нечега што називају „умном свесношћу” (mindful awareness) како би се лакше пласирао као едукативни програм за децу.

Оно што представља кључни показатељ да ствари ту са духовне стране нису чисте је управо овај префињено назван термин „умна свесност”, термин који се понекад у самом програму и будистичкој медитативној пракси назива следећим речима: „свесност” (mindfulness), „свесна пажња”, „фокусирана пажња”, као и употребна термина „свесно” као придева уз одређене активности попут „свесно слушање”, „свесно гледање”, „свесно кретање” (mindful).

На сајту Фондације Ђоковић можемо видети и називе лекција овог „едукативног” програма:

15 лекција „MindUp” наставног програма су:

– Kако ради наш мозак

– Умна свесност

– Фокусирана пажња

– Свесна дегустација

– Свесно слушање

– Свесно мирисање

– Свесно гледање (виђење)

– Свесно кретање (први део)

– Свесно кретање (други део)

– Перспективно размишљање

– Уживање у срећним искуствима

– Одабир оптимизма

– Изражавање захвалности

– Чињење добрих дела

– Свесно деловање у заједници

Употреба термина „свесно” и „свесност” у српском језику има потпуно другачији садржај него што се у овом програму, као и у самом зен–будизму из кога овај програм проистиче – пласира.

Прочитајте још:  Како је Војска Југославије надмудрила НАТО - сведочење расположених тенкиста

Духовно објашњење, са становишта православно–хришћанског учења у чему се састоји опасност овог програма Мајнд–Ап који се спроводи већ над нашом децом под окриљем Министарства просвете дато је: православно апологетско–мисионарски центар при нашој Српској Православној Цркви је већ обрадио ову тему!

Напомињемо да за хришћане овај програм крши уставно право родитеља да васпитавају децу у складу са својим верским или филозофским уверењима. Осим тога, оно што је примарније, програм Мајнд–Ап је духовно штетан по душе деце која су њему подвргнута!

Овај програм се већ спроводи, без сагласности и знања родитеља деце, али уз одобрење извесних група при Министарству просвете, у одређеним школама у Београду, Новом Саду, Нишу и Опову.

Запањени родитељи су тек од сопствене деце после дужег времена сазнали да деца у школи уче технике „свесног” гледања, медитације, да просветни радници користе и посебне инструменте чији звуци имају за циљ увођење деце у медитативно стање (наводно са циљем да се деца боље фокусирају, смире и снизе стрес).

Да ствар буде још гора, Фондација Ђоковић на својој интернет страни јасно истиче циљ да уведе овај програм у целокупни образовни систем Србије, као и да пројекат подржава Министарство просвете. Министре Шарчевићу, време је за велико спремање у Вашем Министарству, јер се више не зна шта се све спроводи над НАШОМ децом уз одобрење Ваших најближих сарадника! /…/

Родитељи, распитајте се код своје деце да ли се овај програм спроводи кришом и над њима и јавите нам се да бисмо употпунили и објавили списак школа где смо већ открили да се увелико спроводи овај секташки програм!<<

Драги читаоци, живимо у озбиљно и тешко време. Будите крајње опрезни. Чувајте душе своје, али пре свега душе своје деце. САМО ХРИСТОВ ПУТ ВОДИ У ВЕЧНОСТ – ОКУЛТИЗАМ ВОДИ У ВЕЧНУ ТАМУ.

Борба за веру/Уредништво

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *