Кина забранила тетовираним фудбалерима да играју за репрезентацију

0

Foto: Pixabay

Према новим правилима Фудбалског савеза Кине фудбалерима који играју за репрезентацију биће забрањено да се тетовирају и саветује им се да уклоне тетоваже које већ имају.

У саопштењу Фудбалског савеза наводи се да је регрутовање нових играча са тетоважама на националном нивоу и у омладинским репрезентацијама “строго забрањено”, преноси ББЦ. Додаје се да ће оваква одлука помоћи да се покаже “добар пример у друштву”.

У саопштењу Генералне управе за спорт (ГАС) наводи да је националним играчима са тетоважама саветовано да их уклоне. Неким кинеским националним звездама, укључујући дефанзивца Џанга Линпенга, раније је речено да прекрије своје тетоваже.



Како наводи ББЦ, од средине 2018. године Кина све више појачава регулативу како би зауставила приказивање тетоважа на телевизијским екранима. Од тада су неки професионални фудбалери покривали руке дугим рукавима како би сакрили тетоваже које имају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *