Ево ко је све Вучићу ставио омчу око врата: Уводимо и санкције Русији?!

0

Вучић (Фото: Јутјуб)

Под маском “европског пута Србије”, Александар Вучић полако и сигурно слама независност Србије у замену за продужетак пљачкашке политике и предају Косова и Метохије у НАТО руке. Осим грађана Србије, жртве ове политике постају и државе које су одавно чврсто стале на страну Србије и српског народа, као што су Белорусија, Сирија и Иран.

Национални медији који су под контролом Александра Вучића, ових дана нису пренели вест да је на захтев ЕУ, Србија увела санкције Белорусији. Овај акт отвореног непријатељства и агресије на једну суверену и братску државу лични је чин председника Србије и нема никаквог упоришта у српском народу, који добро памти храброст и помоћ коју су председник Лукашенко и народ Белорусије пружили Србији деведесетих година, у време међународних санкција и НАТО бомбардовања Србије. Посебно треба истаћи да непрекидна белоруска подршка Србији и даље траје, па тако Белорусија не признаје „државу Косово“, а снабдевање Србије белоруским енергентима и војном помоћи није доведено у питање.

Амбасадор Републике Белорусије у Србији, њ.е. Валериј Бриљев, нашао се у неочекивано деликатној ситуацији, али је реаговао на дипломатски одмерен начин, огласивши се кратким саопштењем у коме је наведено да је „Белорусија са неразумевањем примила одлуку Србије да се придружи рестриктивним мерама против наше земље“.



Србија се пре тога придружила и ваздушној блокади Белорусије, а Вучић је отказао учешће Србије на заједничкој војној вежби „Словенско братство“. Јуна 2021. увео је прве тајне санкције Белорусији. Реч „тајно“ је прецизна одредница за све што председник ради на штету Србије и свих њених грађана, који сваким даном добијају све више података о томе какви се катастофални аранжмани склапају са западним и регионалним „савезницима“ и њиховим мултинационалним компанијама, попут Рио Тинта, или Дандија.

Прочитајте још:  Специјалне снаге низа земаља НАТО-а тајно делују у Украјини

Декларативни циљ Александра Вучића и његове Владе дилетаната и марионета, јесте улазак Србије у ЕУ. Да је циљ декларативан говори нам листа од 35 немогућих приступних услова, од којих је признавање лажне државе „Косово“ и придруживање ЕУ санкцијама према трећим државама једино што Александар Вучић испуњава, док преосталих 33 приступних поглавља српске власти не могу да испуне, јер би испуњењем себе послали на дугогодишње робије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучићева тактика према ЕУ и обрнуто, потпуно је јасна. Пузајућом издајом Србије он константно извлачи материјалну корист од ЕУ предприступних и других фондова, са минималном користи за грађане и максималном користи за себе и криминалну елиту.

С друге стране, ЕУ и остатак Запада радо прихватају ову игру у замену за загарантовано цепање Србије на мање територијалне целине, разарање животне средине и претварање Србије у пара-НАТО базу, што све заједно има за циљ „коначно решење“ „српског света“, протеривање Русије са Балкана и колонизацију „малих Руса“.

Нема дилеме да Вучићево увођење санкција Белорусији представља предворје увођењу санкција против Руске Федерације. ЕУ и Запад појачавају посредни притисак на Вучића да формално призна „Косово“ и уведе санкције Русији, па тако ових дана америчка администрација уводи сет санкција „пословним“ партнерима Александра Вучића, Звонку Веселиновићу и Милану Радоичићу, уз њихово стављање на списак тражених лица, а ударне песнице „Српске листе“ бивају похапшене. Тиме се Вучићу јасно ставља до знања да америчке полицијске и тајне службе имају чиме да га уцене и спакују уколико остане некооперативан.

У међувремену, откривен је тајни прислушни центар у оквиру ЕПС-а, којим руководи СНС директор Милорад Грчић. По наводима неких медија бавио се прислушкивањем и тајним снимањем разговора свих чланова јајиначог клана. У даљем развоју догађаја, на светло дана изашле су невероватне махинације и крађе у оквиру ЕПС-а, које указују на потпуно расуло, али директору још не фали длака са главе, а злоупотребе и штета по државу се настављају. Изгледа је добро снимио.

Прочитајте још:  Милатовић шизофреничан: На попису ћу се изјаснити као Црногорац, а говорим српским језиком

Зарад Западне подршке опстанку на власти, Александар Вучић све отвореније и агресивније проводи геополитичку агенду гашења Републике Српске за рачун стварања унитарне Босне и Херцеговине и признање „независног Косова“.

Охрабрени намицањем западне омче око врата, омчу му намичу партијски и коалициони саборци који су ношени јасном логиком – ако идем ја, идеш и ти. Чак се и увек сервилни Ивица Дачић почео да бреца и врпољи. Део српске опозиције, коју на Истоку сматрају продуженом руком Запада, шаље јасну поруку да ће Александар Вучић са својим саборцима несумњиво завршити у затвору.

Стварајући своју приватну опозицију, Вучић покушава да се реши бар једне омче, али тешко да ће му то помоћи, јер сам не уме да вуче потезе, пријатеље и сараднике у партији нема, а страни налогодавци га већ третирају као потрошну робу.

Давор Калајџић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника Генералног секретара УН/Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *