ОВО ВЕЋ НИЈЕ ФАНТАСТИЧНО … ДИГИТАЛНО РОПСТВО. Кина је створила роботског тужиоца са тачношћу гоњења од 97%

0

(фото:3 РИМ)

У Кини је створена вештачка интелигенција која делује као тужилац, која може да подигне оптужбе на основу усменог описа случаја са тачношћу од 97 одсто, пише Соух Чајн Морнинг Пост.

Робот тужилац је већ тестиран у шангајском округу Пудонг. Како су замислили креатори, развој би требало да растерети обичне тужиоце и омогући им да се фокусирају на важне и сложене предмете.

Вештачка интелигенција је створена на основу 17 хиљада прегледаних случајева у периоду 2015–2020. Као резултат тога, робот је научен да подиже оптужнице, ослањајући се на хиљаде карактеристика у списима предмета за најчешће чланке у Шангају о превари са кредитним картицама, коцкању, опасној вожњи, намерном рањавању, ометању обављања службених дужности, крађи , преваре, а такође и „провоцирање свађа и невоља“.


Креатори сугеришу да се у блиској будућности АИ може користити за подизање оптужби против мање уобичајених чланака, као и за примену алгоритма у процесу доношења одлука.

Васељенска ТВ/3 РИМ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *