Бивши радници ФРА у Чачку најавили протест: Заштитити имовину фабрике

0

Izvor: N1

Бивши радници “Фабрике резног алата” у Чачку, која се налази у процесу стечаја и престала је са радом, најавили су протест испред фабрике у уторак, 4. јануара, у 10 часова, захтевајући да се заштити имовина фабрике из чијих магацина, према њиховим сазнањима, непозната лица неовлашћено односе алате.

Бивши председник Индустријског синдиката ФРА Душан Дјелић рекао је агенцији Бета да је фабрика престала са радом 18. августа прошле године и да је држава, која је већински власник фабрике, у међувремену исплатила отпремнине за свих 452 радника.

Према Ђелићевим речима, од када је фабрика престала са радом по решењу надлежног суда забрањен је улазак у фабрику, а магацини су запечаћени, међутим бивши радници имају сазнања да непозната лица неовалшћено улазе у фабрику и из магацина односе алате.



„Сумњамо да се ти алати продају и да се новац од продатих алата упалаћује на рачун једног приватног предузећа. Због тога смо поднели више пријава против директора ФРА Милана Видаковића, који је дозволио приступ магацинима, уместо да штити фабричку имовину, као и против непознатих лица која износе робу из тих магацина, али ни полиција ни тужилаштво не поступају по нашим пријавама“, рекао је Ђелић.

Привредни суд у Чачку објавио је поново покретање стечајног поступка над ФРА, која је престала са радом пре четири и по месеца због вишегодишње блокаде рачуна и дуга од 3,45 милијарди динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Предлагач стечаја над ФРА је Министарство привреде, а сагласност је дало и Министарство одбране, које је 26. октобра прошле године стопирало покретање стечаја које је и онда предложило Министарство привреде.

Прочитајте још:  Противници мера позивају на „протест журке” 31. децембра



У привредном суду у Чачку агенцији Бета је потврдјено да је Министарство добране 19. новембра, новим дописом ипак дало сагласност за покретање стечаја над ФРА.

Председник бившег Индустријског синдиката ФРА Ђелић оценио је да су одлуке Министарства одбране “чудне” и “контрадикторне” и пита шта се променило од октобра до сада када је то министарство прво стопирало, а онда дозволило покретање стечаја над фабриком.



Прво рочиште за отварање стечаја над ФРА заказано је за 12. јануар у Привредном суду у Чачку.

ФРА је основана 1953. године од када је производила алате које је продавала на домаћем и светском тржишту, а део фабричких погона бавио се производњом и за војну индустрију.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *