Откривено Вучићево писмо Деда Мразу: План је да повежемо Лапонију и Рудну Главу

0

Foto: Shutterstock, Vesna Lalić/Nova.rs

Председник Србије Александар Вучић одлучио је да и ове године пише једном од најпопуларнијих људи у Србији – Деда Мразу. Иако уверен да га народ више воли од најчувенијег становника Лапоније, шеф српске државе ипак је решио да му се обрати како би најавио нове инвестиције и улагања у повезивање Србије са Северним Полом.

У опшрином писму, у које је “Нова” имала увид, Вучић је информисао Деда Мраза о тренутној ситуацији у земљи, а уједно му је саопштио и своју новогодишњу жељу.



Писмо председника Србије преносимо у целости:

Поштовани господине Мразе,

Сигуран сам да знате ко сам ја и да сећате мог претходног писма, које је, ај да се не лажемо, најбоље које сте добили у последњих тридесет година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као што сам више пута нагласио, у мојим ранијим обраћањима вама, ја нисам човек који тражи нешто од других људи, изузев марљивог и преданог рада, по чему се и издвајам од осталих.

И дозволите ми да будем личан – иако на први поглед не делује тако, нас двојица смо веома слични. Док ви дарујете новогодишње поклоне, ја дарујем путеве, трафостанице, канализацију, ковид болнице, фабрике, лекове, колаче… Повремено волим да поклањам и туђи новац и да говорим како је мој, а највише од свега волим да народу поклањам своје време и у ту сврху не бирам ни место, ни телевизију.

Једини услов је да мој домаћин прихвати од мене на поклон папир са питањима.

Због свега тога за мене кажу да искачем људима из фрижидера, да сам досадан, напоран, да немам границе, али мене то не занима. Питао бих све те паметњаковиће шта би иначе било у тим фрижидерима да у њима не борави тај чудак Вучић? Ја да вам кажем – били би празни, као што су били у њихово време. Сад барем имају мене, је л’ то мало?

Прочитајте још:  Зашто је битно случај Динка Грухоњића и Ане Лалић истерати до краја!

И док се они баве глупостима, ја се бавим нашом земљом. Мене занима само Србија и то она која ће бити омиљена дестинација Деда Мраза.



И због тога могу да вас обавестим да смо, мада то још морам да видим са Синишом, издвојили 619 милиона евра које ћемо уложити у повезивање Србије са Дробаком, Великим Устјигом, Рованиемијем у Лапонији и свим другим местима одакле долазите. План нам је да од 2025. године ваш пут из Лапоније до Рудне Главе траје свега три сата. То можда сад делује као сан, али ја сам уверен да ћемо ми то остварити.

Као што видите, врло добро знам све топониме за које се говори да су ваша родна места, а исто тако знам да вам се наши политички противници никада нису обраћали на овај начин и да су вам се јављали само кад би им понестајало пакетића која су отимали грађанима за време новогодишњих празника.

Подсетићу вас да смо због њих морали да подижемо нове фабрике пакетића, попут оне у Јовањици, коју је изградио побожни немачки инвеститор. Водили смо се идејом да ће више пакета на улицама опустити омладину и да она неће имати разлог да крене у протесте и да тражи промене због животне средине. Замислите то лицемерје, смета им загађен ваздух, а хоће Деда Мраза? А кад им кажете да нема проблема, али да нам одговоре треба ли због чистог ваздуха да уништимо све оџаке и да Деда Мраз нема где да се спусти, онда ћуте.

Толико о њима и њиховој озбиљности.

Прочитајте још:  Вучић положио заклетву: Још четири године СНС терора!

За разлику од њих, господине Мразе, ја сам ове године био много добар.



То видите и по најновијим истраживањима, која показују да сте управо ви имали највише појављивања на телевизијима са националном фреквенцијама током децембра месеца. Скоро пет пута више од мене и комплетне Владе Србије.

Је л’ то та Србија у којој је Вучић диктатор не дозвољава другима да се негде појаве и кажу нешто?

Дозволите ми да објасним, како би народ разумео и како би му било јасно – ниједном, словима ниједном, нисам вас позвао и рекао да не може она реклама за кафу.

Реците поштено, јесам ли се љутио због оног спота за Кока Колу или због тога што моја гостовања прекидају са рекламама на којима ви подмићујете децу са играчкама?

Одговорићу ја, да вама не би било непријатно – наравно да нисам.



Штавише, подржавао сам да се што више појављујете, јер је то добро за демократију у Србији и за имџ наше земље у свету. Да не причам о томе колико волим ликове из бајки и да неретко практикујем да их причам народу.

И баш ме брига што ће ме због тога моји политички противници називати „Вучићу Лапонче“, “Вучићу собу”, “Александре Вилењаче” или “Ацо Рудолфе“.

Све сам то ја и немам проблем да ми то говоре.

Што се тиче моје новогодишње жеље, рећи ћу вам отворено и без увијања… Ускоро ће избори и ја бих највише волео да ми се омогући да стабилизујем ситуацију до 3. априла, а да онда радим нешто друго, нешто што ја најбоље знам – да је дестабилизујем.

Прочитајте још:  Испливали докази: Вучић одобрио Рио Тинту да отвори рудник у марту 2022. године!

Ако ме питате како ћу то урадити, без бриге, ја сам вам као бршљан – чим нађем довољно оронулу и запуштену државу, брзо се попнем уз њу и придавим је.

Живела Србија!

Александар Вучић, председник Републике Србије.



П.С.

Вама лично, господине Мразе, још једном се извињавам због тога што сам вас, једно петнаестак година, поистовећивао са Шешељем. Воја ми је својевремено даровао стан, а ту сте негде и по габариту, па сам због тога веровао да Деда Мраз долази из Батајнице, а не из Лапоније. Руку на срце, никада нисам видео Воју да је пустио браду, иако говори за себе да је четнички војвода.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *