“Против војних авантура Северноамериканаца”: Француска левица тражи излазак државе из НАТО-а

0
француска

Француска (Фото: AP Photo / Francois Mori)

Лидер крајње леве партије “Непокорна Француска” Жан Лук Меланшон заложио се за излазак земље из НАТО-а и за сарадњу са Русијом.

“Ја сам за излазак из НАТО-а. Потребна је деескалација”, написао је Меланшон на твитеру.

Говорећи на радију “Франс Интер”, политичар је изјавио да ће излазак из НАТО-а омогућити Паризу да не учествује “у војним авантурама Северноамериканаца”.



“Русија је партнер. Не слажем се да од ње треба правити непријатеља. Против сам да се прекрши реч која је била дата руском лидеру, када им је било речено да крај Варшавског договора и совјетског блока неће довести до тога да се НАТО нађе на границама Русије… Први пут у савременој историји империја је припала без разговора о томе како ће се резултати бити распоређени”, нагласио је он у интервјуу.

Меланшон је подсетио да је Русија, након што су у састав НАТО-а ушле државе бившег СССР, осетила претњу. Из тог разлога он сматра да Украјина не треба да уђе у Алијансу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Главни политички курс треба да буде деескалација, нагласио је Меланшон. Он је изричито против “новог хладног рата”.

Подсетимо, на прошлим председничким изборима у Француској Меланшон је у првом туру освојио више од 19 одсто гласова бирача. Ово ћ ему бити трећи пут да учествује на председничким изборима.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *