“НЕОЗБИЉНО” Кина упозорава САД: Не процењујте наш нуклеарни арсенал на основу снимака

0
кина сад

кина сад

Директор одељења за контролу наоружања при кинеском Министарству спољних послова Фу Цонг позвао је данас Вашингтон да не процењује кинески нуклеарни арсенал на основу сателитских снимака.

-Покушаји да се помоћу сателитских снимака открије какав Кина има нуклеарни арсенал су неозбиљни за Сједињене Државе – рекао је Фу.

Неколико америчких медија објавило је прошле године да Кина гради силосе за интерконтиненталне балистичке ракете на најмање три локације, а “Вашингтон тајмс” тврди да је у обавештајним извештајима такав закључак изведен на основу сателитских снимака направљених 2021.



Према извештајима америчких медија, амерички званичници кажу да ће у три ракетне базе бити распоређено и 350 до 400 нуклеарних пројектила дугог домета.

Међутим, кинески лист “Женмин жибао” објавио је, позивајући се на кинеске војне експерте, да су амерички аналитичари грешком проценили да су темељи за ветрогенераторе силоси за интерконтиненталне балистичке ракете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *