Продај косу да преживиш: Инфлација узима данак, достигла 45 одсто

0

CC0 / Pixabay /

Иако цео свет осећа економску кризу, пре свега услед ковида 19, неке земље пролазе много теже у актуелној ситуацији, а финансијске потешкоће нису новина и нису „дошле“ с короном.

Наиме, у Ирану тренутно расте број жена које продају своју косу, како би добиле нешто новца и опстале у условима растућих економских потешкоћа.

Иранске новине „Khorasan Newspaper“ објавиле су крајем децембра 2021. чланак у којем се говори о женама које су активне у трговини косом.



Власници козметичких и фризерских салона су главни купци косе која се углавном користи за перике и екстензије.

Скоро сви клијенти продају косу због финансијских потешкоћа, рекао је један берберин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према наводима из чланка, продавци косе су из свих сфера живота и свих узраста, од 10-годишњакиња до старијих жена, али већину чине младе девојке из сиромашних породица. Новац обично користе да плате рачуне или замене своје покварене телефоне.



Према ранијем извештају о продаји косе у Ирану, цена за природну косу иде од 10 до 50 долара, у зависности од дужине, типа и волумена, пише iranintl.com.

Ова земља три године бележи високу инфлацију, која је последњих месеци порасла на 45 одсто и осиромашила многе породице средње класе, које понекад више не могу себи да приуште ни месне ни млечне производе, пренео је Телеграф бизнис.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *