Вакцинисала туђе дете без дозволе породице, његова мајка одмах звала полицију

0

Вакцина (Фото: Sputnik / Nikolay Hiznyak)

Жена из Њујорка без медицинских квалификација је ухапшена након што је наводно дала вакцину против короне тинејџеру (17) без дозволе његове породице, преноси Дејли мејл.

Лори Паркер Русо (54) ухапсила је полиција округа Насау након што се инцидент догодио у новогодишњој ноћи у њеној кући у Си Клифу на Лонг Ајленду.

Тинејџер је наводно примио вакцину и отишао је кући да каже својој мајици, која је позвала полицију. Нејасно је да ли је Русо познавала дечака.



Након истраге је утврђено да Русо није медицински стручњак и да није овлашћена да даје вакцине. Нејасно је како је дошла до вакцине и који је бренд у питању, преноси Дејли мејл.

Русо је оптужена за неовлашћено бављење професијом. Њено следеће појављивање пред судом је заказано за 21. јануар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сличан случај се догодио и на другом крају САД-а. Аријана Фрејзер, мајка са Флориде, рекла је да је њена ћерка (5) у децембру добила вакцину против грипа у школи Лејк Ворт Бич без њене дозволе.

„Скинули смо фластер и имала је траг од вакцине, на папиру пише да је добила вакцину против грипа коју ми нисмо одобрили“, рекла је она за АБЦ њуз.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *