Мирашева секта нема где да запали логорску ватру

0
Мираш

Мираш Дедеић

НВО такозвана “Црногорска православна црква” саопштила је да ове године неће налагати “Бадњаке” испред Дворца краља Николе у Подгорици, преноси подгорички портал ЦДМ.

У саопштењу се наводи да је разлог одлагања паљења логорске ватре то што за разлику од претходних година ЈУ Центар савремене умјетности Црне Горе која је и власник простора није дала сагласност Мирашевој секти за уступање простора.



“Немањем тражене сагласности, нијесмо били у могућности да уђемо у даљи процес дозвола за одржавањем налагања бадњака код других државних и градских институција. Без тих дозвола ушли би у поступак, по закону Црне Горе кривично-правне одговорности, што би за нас организаторе и Црногорску православну цркву било недопустиво нарушавање закона о јавном реду и окупљању грађана. Дугујемо искрено извињење и жаљење, јер и поред наше добре воље и спремности да као организатори овај традиционални скуп одржимо на овај свети дан, нијесмо могли због опструкције за које нијесмо вјеровали да би нам се могла десити”, наводи се у саопштењу које потписује секташки намесник за Подгорицу Зоран Вукчевић

В.Т./Васељенска ТВ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *