Амерички суд подржао војне специјалце који су одбили вакцинацију

0

(фото:Србин.инфо)

Припадници службе били су суочени са низом војних дисциплинских мера јер нису хтели да се вакцинишу

Амерички савезни судија забранио је Министарству одбране да казни групу припадника морнаричких специјалних јединица и других припадника специјалних снага због тога што су на верској основи одбили вакцинацију против ковида-19.

Амерички окружни судија Рид О’Конор је реагујући на тужбу 35 припадника специјалних снага, издао прелиминарну забрану којом се одељење морнарице и одбране блокира да спроведе првостепену казну, преноси Ројтерс.



Судија Рид, кога је још председник Џорџ В. Буш поставио на положај у савезном суду у Тексасу, указао је да америчка морнарица није одобрила ни једно изузеће од вакцинације по верској основи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Припадници морнаричке службе у овом случају настоје да остваре право на слободан избор које су толико пута бранили и због којег су се толико пута и сами жртвовали. Пандемија ковида 19 не даје влади за право да укида те слободе”, написао је судија у својој пресуди на 26 страница, преноси Танјуг.

Припадници службе су били суочени са низом војних дисциплинских мера због одбијања да се вакцинишу.

Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *