ДОБРО НАМ ИДЕ Гужва за нове личне карте због 100 евра

0

Скупштини Србије следеће седмице биће упућен закон који ће регулисати право на помоћ од 100 евра за младе од 16 до навршених 29 година, најавио је на свом Инстаграм профилу министар финансија Синиша Мали.

Пријава ће бити могућа од 15. јануара преко портала Управе за трезор, искључиво уз важећу личну карту, а исплата ће, како најављује министар, бити почетком фебруара на рачун у банци који није неопходно претходно отворити.

Управо због тога су се формирали редови пред полицијским управама на југу Србије, а у Лесковцу су просторије ПУ на којима се издају личне карте већ два дана пребукиране.



“Већина омладине од 16 до 18 година нема личне карте. Јуче само што се нису побили због гужви и ко ће први да дође на ред. Чекају сатима са родитељима како би предали за личну карту због 100 евра помоћи. Слика и прилика колико нам „добро иде“ и колико смо јадан народ” – наводи један од полицијских службеника који захтева анонимност.

Пријава за помоћ посредством портала Управе за трезор idp.trezor.gov.rs почиње 15. а завршава се 30. јануара, а осим држављанства Србије, потребна је и важећа лична карта јер се пасош не може користити за пријаву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Право на помоћ од 100 евра имаће они од навршених 16 до навршених 29 година на дан ступања на снагу будућег закона” – истакао је министар Синиша Мали, који је на Инстаграму одговарао на питања грађана о тој помоћи.

Он је нагласио да је управо дан ступања на снагу тог закона значајан зато што ће се тако рачунати ко остварује право на ту помоћ.

Прочитајте још:  ШИРИ СЕ ПОКРЕТ У СРБИЈИ: Одбрани зграду, сними и отерај СНС секту! (ВИДЕО)

Одговарајући на питање да ли дете може да се пријави за помоћ од 100 евра за младе 30. јануара ако 31. пуни 16 година, Мали је одговорио да у том случају неће имати право на помоћ, јер се очекује да закон који то регулише раније ступи на снагу.

Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *