Казахстан-2022. Ко је луткар? Само држим на оку америчку лабораторију

0

(фото:/zen.yandex.ru)

Да би неко говорио о спонтаности, унутрашњим разлозима.. јануарских протеста у Казахстану- не верујем. Требало је све урадити на време и без љуљања. Очигледно да би се све постигло до одређеног датума.

Иначе, либерали свих варијанти тврде да је због скока цена гасног горива било немогуће планирати избијање протеста. Колико год је то могуће, посебно ако покренете потребну активност на друштвеним мрежама у правим датумима. А датум престанка државних субвенција за гасно гориво познат је од 2018. године. Укидање субвенција је, иначе, извршено на инсистирање ММФ-а…

Није вам чудно што су погроми били широм Алма-Ате, а америчка бактериолошка лабораторија није дирана. Нико се није ни тргнуо да се евакуише. Да ли сте знали да нисте дирнути? Ова сазнања могли су да донесу само луткари, који, наравно, нису могли да постављају конкретне циљеве пљачкашима. Али објекти које ни у ком случају не треба дирати су лаки. Зашто сам тако сигуран да нису дирали лабораторију Звезде и пруге на територији Казахстанског научног центра за карантинске и зоонотичне инфекције по имену М. Аикимбаева (Турксибски округ Алмати)?



Јер, у супротном, садашње казахстанске власти би о овоме трубиле целом свету како би придобиле наклоност САД.

Неко ће рећи да су још у јулу 2021. године Американци „замољени“ да оду из ове лабораторије. Да, и горе наведени центар по имену М. Аикимбаева је одмах престао са радом (каква неочекивана коинциденција) … Мислим да је лабораторија једноставно била затворена до бољих времена. Није искључено да је председник Токајев сада „улетео” јер је следио Русију и Кину, протеравши из земље „мирне” америчке биологе и вирусологе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Нон-пејпер уздрмао Балкан – три републике у БиХ, једна би имала коридор према међународним водама

Питам се да ли ће Русија, у оквиру операције ОДКБ, искористити прилику да види какве су то „животне“ ствари тамо узгајали прекоокеански пријатељи?

Истовремено, да се подсетимо како су Американци напустили Авганистан, на чијој територији је радила отприлике иста бактериолошка лабораторија. И где је она сада? За кога то ради?

На сплеш екрану: плава стрелица на мапи Алма-Ате означава Трг републике, црвена тачка је иста лабораторија …

Стандарты и жизнь/Редакција

Превод:В.Т./Васељенска ТВ

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *