МАКРОН БРАНИ СВОЈУ ВУЛГАРНУ ИЗЈАВУ О НЕВАКЦИНИСАНИМА: Када сте грађанин морате да прихватите да извршите своје грађанске дужности

0
макрон

(Фотографије Бета/АП)

Председник Француске Емануел Макрон бранио је своју изјаву да жели да загорча живот невакцинисанима јер га љуте, рекавши да не може да прихвати да они крше слободу других.

У интервјуу за лист Парисијен говорећи да су “антиваксери” досадни и да га љуте Макрон је употребио француску реч “еммердер”, која је заправо псовка.

Због вулгарних речи завршио је на насловним странама свих медија и мети критика противника на предстојећим изборима на којима ће се поново кандидовати за председника.



На конференцији за медије рекао је да је израз можда некога узнемирио, али да потпуно предузима одговорност за своје изјаве.

Истакао је да мањина која у Француској не жели да се вакцинише против корона вируса угрожава животе других и ограничава њихову слободу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-То не могу да прихватим. Када сте грађанин морате да прихватите да извршите своје грађанске дужносту, изјавио је.

Председникова изјава долази док у француском парламенту траје расправа о предлогу закона о потврдама о вакцинацији према коме би улаз у ресторане, биоскопе и друга јавна места био дозвољен само вакцинисанима.

У Француској се након појаве омикрон соја данима бележи више од 200.000 заражених дневно.

Данас је регистровано 328.214 новозаражених.

Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *