Нови режим у Црној Гори забрањује српске медије због вређања оних које су наводно победили

0

(фото:unsplash.com)

Савет Агенције за електронске медије Црне Горе (АЕМ) донео је јутрос одлуку да се на 6 месеци забрани рад ТВ Хепи, преноси портал РТЦГ.

На шест месеци забрањено је емитовање емисија “Добро јутро Србијо”, те “Викенд”, потом “Јутарњи”, затим “Ћирилица” и “После ручка”.

Конкретно, савет је разматрао да ли је дошло до кршења члана 7. Конвенције о прекограничној телевизији и члана 6. Директиве о АВМ услугама.



Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ током недавног гостовања на телевизији “Хаппy” изнео је низ увреда на рачун Цетињанки и функционера Социјалдемократске партије Драгиње Вуксановић – Станковић. Шешељево гостовање на телевизији “Хепи” емитовано је 4. јануара ове године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шешељеве увреде изазвале су бројне реакције партија и НВО сектора, а поводом Шешељевих наступа најављена је и тужба.

Драгиња Вуксановић Станковић је подсетимо супруга скандалозног тужиоца Ивице Станковића, високи функционер СДП Црне Горе и полусрпкиња позната последњих година по изразито антисрпским ставовима и говору мржње и скандалозном понашању, на које представници нове власти у Црној Гори никада нису одреаговали.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *