САД страхују да би им се антируске санкције могле вратити као бумеранг

0
сад

(фото:AP / Virginia Mayo )

Увођење „разорних” антируских санкција у случају ескалације ситуације у Украјини могло би наштетити многим земљама, укључујући и саме Сједињене Државе, преноси ЦНН .

Према писању медија, америчке власти разматрају неколико опција за рестриктивне мере против Москве . Конкретно, говоримо о санкцијама против великих банака и енергетског сектора, ограничавању приступа трговини дужничким обавезама, искључивању Русије из платног система СВИФТ и пооштравању контроле извоза.

Према истраживању које су спровели стручњаци из Министарства финансија и Стејт департмента, строге рестриктивне мере, на пример против Гаспрома или Централне банке, могу да изазову раст цена гаса, као и да створе проблеме у трговинским и инвестиционим везама између Европе. и Русија.



За Вашингтон би негативне последице могле да се „врате као бумеранг” у години председничких избора, наглашава ЦНН. „Проблем са дискусијом о овим противмерама је тај што ако одлучите да уведете оштре санкције које имају велики утицај на европску економију, то ће заузврат утицати на америчку економију“, рекао је Џеф, виши сарадник Петерсоновог института за светску економију. Шот . Он је прецизирао да се једном од најреалнијих опција сматра увођење санкција Северном току 2 .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кијевске власти и Запад у последње време све чешће оптужују Русију да наводно припрема „инвазију“ на Украјину. Кремљ је више пута демантовао ове оптужбе, истичући да не кују никакве агресивне планове и да неће никога да нападају, а кретање трупа преко руске територије никоме не би требало да смета.

У ноћи 31. децембра одржан је телефонски разговор између председника Русије и Сједињених Држава . Према Кремљу, Бајден је запретио „масовним санкцијама“ због ситуације са Украјином. Владимир Путин је одговорио да би то била велика грешка: у овом случају може уследити потпуни прекид односа.

Прочитајте још:  У САД почиње велика депресија, која може да се заврши Трећим светским ратом – експерт

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *