Аустралијски новинар тврди: Министар ће депортовати Новака

0

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno, File

Новак Ђоковић ће у четвртак бити депортован из Аустралије, тврди Пол Бонђорно, колумниста листа “Сундаy Папер” специјализован за политичка дешавања у земљи.

Судећи према твиту који је објавио, Бонђорно је добио информацију о таквој одлуци министра за имиграцију Алекса Хока. Она ће, наводно, бити саопштена у четвртак и најбољи рекет света ће морати да напусти државу.

Циљ тог епилога јесте очување кредибилитета премијера Скота Морисона и бројних ковид рестрикција донетих од почетка пандемије.

Бонђорно је подсетио да су многи људи изгубили посао пошто су одбили да се вакцинишу, те да омогућавање невакцинисаном тенисеру да обавља свој посао не би послало добру поруку.

Иначе, Србин је добио спор пред судом у Мелбурну, који му је омогућио останак и учешће на Аустралијан опену. Ипак, настављена је истрага о процедуралним грешкама и због њих би Ђоковићу на крају могла да буде укинута виза.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аустралијан опен почиње 17. јануара.

Александар Митић

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *