Бил Гејтс: „Мало је вероватно да ће то бити“

0

Амерички милијардер Бил Гејтс разговарао је путем Твитера са професорком Деви Сридар о ситуацији са коронавирусом.

У серији више твитова рекао је како ћемо можда морати да се вакцинишемо сваке године, али и да би коронавирус могао да буде ускоро третиран као „сезонски грип“.

Професорка Сридар са Универзитета у Единбургу путем Твитера поставила је серију питања Гејтсу, а питања су јој слали њени пратиоци. На питање о омикрон соју, он је истакао да је та варијанта изазов за здравствене системе широм света, као и да ће најтежи случајеви заразе бити код невакцинисаних.

„Међутим, кад омикрон прође кроз неку земљу, случајеви ће нестати и ковид 19 ће моћи да се третира као сезонски грип“, рекао је Гејтс и додао да ће омикрон створити добар имунитет барем за идућу годину.

Навео је „да је мало вероватно да ће доћи до заразнијег соја коронавируса“. Ипак, рекао је да у то не можемо бити сигурни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гејтс се, такође, осврнуо и на проблеме са вакцинама против коронавируса рекавши да, иако спречавају тешке последице ковида 19, па чак и смрт, постоје две важне ствари на којима треба радити. Наиме, догађа се да се чак и потпуно вакцинисани људи поново заразе новим и јачим варијантама вируса који се појављују, а трајање је још увек врло ограничено.

Будуће вакцине требало би да спрече поновну инфекцију и да осигурају вишегодишњи имуните

Индекс.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *