Историја не прашта грешке: Америка саботира преговоре са Москвом

0

(фото:Борба за истину)

Амерички званичници подривају преговоре са Москвом, изјавио је амбасадор Русије у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов.

„Категорички одбацујемо провокативне изјаве америчких високих званичника које су усмерене на саботирање преговарачког процеса Москве и Вашингтона“, рекао је амбасадор, коментаришући изјаву заменице америчког државног секретара Викторији Нуланд која је окривила Москву за напетост око Украјине.

Такође јој је додао да данас, више него икад, треба бити „опрезан и уздржан у фразеологији“ током преговора.
„Расположени смо за садржајну дискусију о руским документима које би требало што пре усвојити како би се стабилизовала ситуација у Европи… Потребно нам је конкретно деловање америчке стране, а не дезинформације и оптуживање за све грехе. Време је да се прекине са политиком подстицања фашистичких бандита који марширају у Кијеву. Историја не прашта грешке“, поручио је Антонов, објављено је на сајту руске амбасаде на Фејсбуку.



Он је подсетио да је Русија јасно дефинисала своје приоритете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Чекамо писане одговоре на конкретне руске предлоге, а не демагошке изјаве. Ми смо за ублажавање тензија, за стварање нормалне атмосфере за обострано корисну сарадњу“, прецизирао је амбасадор.

Антонов је закључио да „оптужујућа реторика високих званичника Стејт департмента не доприноси стварању конструктивне атмосфере на преговорима, те да сваки стручњак почетник зна основе дипломатског рада“.

У последње време западни медији активно говоре о томе да Русија наводно припрема напад на Украјину. Москва је више пута одбацивала ове наводе, истичући да се тако оправдава размештање контингента НАТО у близини руских граница.
Подсетимо, 10. јануар у Женеви су одржани преговори Русије и САД о руским предлозима за безбедносне гаранције. Претпоставља се да ће након тога руски предлози бити разматрани 12. јануара на савету Русија-НАТО и 13. јануара на платформи ОЕБС-а у Бечу.

Прочитајте још:  Страни добровољци који се придруже борби против Русије могу добити држављанство: Украјина

Крајем 2021. Русија је објавила нацрте споразума са САД и НАТО о безбедносним гаранцијама. Москва, између осталог, захтева од својих западних партнера правне гаранције одбијања даљег ширења НАТО-а на исток, уласка Украјине у блок и стварања војних база у постсовјетским земљама.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *