Шиптари тврде: Србија није тражила да се на Косову гласа на референдуму

0

EPA-EFE/Stringer

Србима на Косову биће омогућено да путем поште или у Канцеларији за везу Србије на Косову гласају на референдуму који организује Србија о уставним променама у правосуђу, потврдила је за Глас Америке (ВоА) портпаролка Владе Косова Розафа Кељменди. Она је навела да косовска влада није од Србје добила никакав захтев у вези са референдумом.

“Немамо никакав захтев Србије о питању референдума”, навела је Кељменди, преноси ВоА.

Она је казала да Срби са двојним држављанством могу гласати поштом или у Канцеларији за везу Србије на Косову.

Грађанима Србије нисмо одбијали право да учествују на изборима у Србији. Ипак, мора се направити разлика између референдума о искључиво унутрашњем питању једне земље и избора. У овом случају, Србија организује референдум о систему државног уређења Србије, односно о систему правосуђа, као тенденција Вучића да Србија изгледа као демократска и модерна држава. Како се везе између илегалних структура и криминалних група све више појављују и јачају, посебно на северу, радимо на интеграцији косовских Срба у институције Републике Косова. Имамо добру управу која не дискриминише и која интегрише“, рекла је Кељменди, преноси ВоА.

Глас Америке/Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *