Вучић у Прибоју: Морамо да поштујемо муслимане ово је њихова земља

0

(фото:Ало)

Председник Србије Александар Вучић данас је у посети Прибоју, како би покушао да утиче на “смањивање муђунационалних тензија” које су последњих дана кулминирале.

Вучић је изјавио да ће полицајци који су недавно учествовали у и”нциденту” када су на прослави рођења детета једног полицајца из Прибоја певали “националистичке и ратнохушачке песме”, бити “не само кажњени” већ и премештени из тог вишенационалног града на југозападу Србије.

Наводећи да у том случају и тужилаштво “ради свој посао”, Вучић је током разговора са представницима локалне самоуправе и верских заједница у Прибоју упозорио да ће сви који би да “пуцају на џамије, убијају, кољу нечију децу” завршити иза решетака. “Свако ко помисли да може да угрози нечији живот или кућу, нечију џамију или цркву, имаће посла са државом која ће врло немилосрдно да реагује. Молим све људе да не изазивају државу и не проверавају снагу државе”, рекао је председник Србије.



“Морамо да поштујемо муслимане, да поштујемо џамије као што поштујемо наше манастире и цркве. Ово је њихова земља једнако као и наша. Не постоји јачи у овој држави, сви су једнаки пред законом звао се неко Асмир или Предраг”, казао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најавио је и да ће се радити на томе да Бошњаци буду више заступљени у органима реда у Прибоју, наводећи да као мањина морају да се осећају сигурно и безбедно.

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *