Украјински траг у последњим догађајима у Казахстану

0

(фото:Спутњик)

У вези са догађајима који су се недавно одиграли у Казахстану неопходно се подсетити једног документа који је сасвим случајно постао доступан широј јавности 2019.године.

Говоримо о извештају америчке корпорације РАНД, који је у потпуности посвећен томе како је неопходно ослабити Русију. С тим у вези, посебна пажња се поклања дестабилизацији ситуације на границама Русије и већ сада је очигледно да се овај план спроводи. Пре нешто више од годину дана Белорусија је скоро планула, а сада је експлодирало и у Казахстану. И добро је што је експлодирало без већих последица, јер је све могло да испадне много трагичније. Овде можемо поменути и рат у Нагорно-Карабаху, који се такође савршено уклапа у планове корпорације РАНД.

У погледу корпорације РАНД, посебно место је дато Украјини. Не само као важном играчу на овом простору него и као центру за дестабилизацију целокупног постсовјетског простора. Ово није посебно скупо, а уз тренутну доступност разних комуникација, инстант месинџера и друштвених мрежа, прилично је једноставно. У ствари, Украјина је постала центар информационо саботажног рата не само против Русије, већ и против Белорусије, Јерменије и Казахстана.

Један од најпопуларнијих формата је фарма “кћерки официра”. Ствар која је позната још од поновног уједињења Крима са Русијом. Наравно – много пута унапређен и модернизован. Нема сумње да је значајан део „револуционарних Белоруса“ водио кампању на друштвеним мрежама негде из Биле Цркве или Житомира на западу Украјине.. Тамо се момци нису много крили, јер су постови „Белоруса“ често били пуни грешака и израза својствених становницима Украјине. Отприлике исти информациони рат вођен је и против Јерменије. Ево директног другог фронта против земље, са дезинформацијама, алармизмом и свиме што је потребно у овим случајевима. Посебно је интересантно да су једно од главних области деловања били покушаји да се обични Јермени уплићу са Русима, јер се тада на мрежи појавило много постова који су вређали Русе у име Јермена, или Јермене у име Руса.

Прочитајте још:  Амерички шпијун Елпидофорос изразио подршку Украјини против „руског империјализма“

И ове исте уши вире из дима ватре у Алма-Ати. Можда чак ни у Украјини ови догађаји нису били посебно припремљени, или нису били посебно припремљени за њих, већ су се за њих ухватили попут дављеника који се хвата за сламку.Од постова типа „Браво, Казахстанци, изабрали су слободу!“ до директног пуњења попут „позива на фронт ослобођења Казахстана“, за који се испоставило да је производ украјинских нациста под вођством Дмитрија Корчинског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али све ово је пена. А испод је мукотрпан рад на координацији, који се такође спроводи из Украјине. Тако огроман информативни бандеровски кеш, као после Великог отаџбинског рата у Западној Украјини. И наравно – вођство, подршка и помоћ западних кустоса. Није тајна да службеници ЦИА ногама отварају врата канцеларија СБУ.

И овде је занимљиво само једно:у Украјини схватају да својим поступцима подстичу не баш добро расположење против себе не само у Русији, већ иу другим земљама ОДКБ, где људи нису посебно срећни због покушаја дестабилизације, ратова и револуције у боји? На крају крајева, једног дана ћете морати да одговарају и за ово. Неопходно.

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *