Следећи корак ОДУЗИМАЊЕ ДЕЦЕ?! Невакцинисаном оцу забрањено да виђа дете

0

Отац из Квебека у Канади привремено је изгубио право да виђа своје 12-годишње дете јер није вакцинисан.
Судија у покрајини пресудио је да није у „најбољем интересу“ детета да види родитеља након што је отац затражио да продужи време посета током сезоне празника.

Стручњак за породично право рекао је за „Le Devoir paper“ да ово није први случај у ком је родитељу забрањено да виђа своју децу због свог вакциналног статуса.Судија је крајем децембра пресудио да ће оцу до фебруара бити забрањено да виђа своје дете (12), осим ако не одлучи да прими вакцину. Судија је додао да жели да привремена суспензија буде што краћа.

Мајка се противила захтеву оца да продужи време посета током празничне сезоне. Она је рекла суду како је недавно сазнала да отац детета није вакцинисан, да је објављивао антиваксерке постове на друштвеним мрежама и да је критиковао јавне здравствене мере.Док је 12-годишње дете вакцинисано, мајка живи са партнером и друго двоје деце, која су превише млада да добију вакцину, према BBC News.

Судија је рекао да није у „дететовом најбољем интересу да има контакт са оцем“ током недавног пораста броја оболелих од корона вируса у покрајини.

Према званичним подацима, више од 85 посто становника Квебека примило је најмање једну дозу вакцине до 1. јануара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Око 12,8 посто људи у покрајини није вакцинисано. Упркос овим бројкама, скоро трећина хоспитализованих долази из ове покрајине.

Такође су забележили највиши број умрлих од ковида у земљи.

Премијер Квебека Франсоа Лего саопштио је у уторак да ће они који нису вакцинисани морати да плате додатни здравствени порез.

Прочитајте још:  Вакцинација креће ИЗ ПОЧЕТКА!? Тестира се нови сој, очекује се нова вакцина!?

На снази је и други полицијски час који траје од 22 до 5 сати сваког дана.

Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *