Весић опет капитулирао: Неће бити градње у Блоку 8

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су дезинформације да ће се било шта градити у Блоку 8 на Новом Београду, те да је тај план заустављен још пре неколико месеци.

Представници станара зграде познате као „кинески зид“ у Блоку 8 на Новом Београду успротивили су се најави изградње пословно-стамбеног комплекса на око 42.000 квадрата, на месту некадашњег Центротекстила, јер би такав објекат, како су навели, блокирао приступ ваздуха и светлости.

Весић, међутим, тврди да су најаве о изградњи комплекса на раскрсници улица Михаила Пупина и Маршала Толбухина, дезинформације.

“Чекао сам последњих два, тру дана да се јави још неко од локалних функционера Градске управе да нешто ураде, кажу или стану на страну грађана. План да се нешто гради у Блоку 8 је заустављен још пре неколико месеци. Зауставили су га секретарка за урбанизам и грађевинске послове Бојана Радаковић и градски урбаниста Марко Стојчић који су врло одговорни”, рекао је Весић за ТВ Хепи.

Он је истакао да је оно што се приказује људима и због чега се они буне, план како инвеститор жели да то изгледа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“То што неко жели, не значи да ће бити усвојено. Гарантујем да док сам ја у Граду Београду, тај план неће бити усвојен као што није усвојен ни у блоку 37. Уколико добијемо поверење грађана на изборима, решићемо цео Нови Београд са забраном градње на локацијама, које се налазе међу зградама а које су предмет напада инвеститора. Могу да разумем да ће се градити на Новом Београду али на плацевима који су празни, а не између две зграде где постоји празан простор. То се више неће догађати и то ћемо решити”, закључио је Весић.

Прочитајте још:  Председник Србије одбио је да се закуне да Београд неће увести санкције Москви

Додао је и да се завршавају преговори и процедура размене локације са инвеститорима о Блоку 37 и да ће то врло брзо постати градска парцела.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *