АУСТРАЛИЈА: Све Већи број вакцинисаних хоспитализација због Ковида

0

Аустралија (Фото: АП)

У Аустралији, по први пут, у држави Нови Јужни Велс (NSW) је видео више потпуно вакцинисаних пацијената хоспитализованих због KОВИД-19 у поређењу са бројем невакцинисаних пацијената, док избијање Омикрона наставља да се приближава врхунцу.

Подаци које је објавила критична обавештајна јединица владе NSW-а открили су да је од 9. јануара 68,9 посто пацијената са KОВИД-19 у доби од 12 и више година у болницама имало две дозе вакцине, а 28,8 посто није вакцинисано.

Број двоструко вакцинисаних пацијената у јединицама интензивне неге (ЈИЛ) такође је надмашио број невакцинисаних, при чему се 50,3 посто вакцинисаних јавило на интензивну интензивну негу с KОВИД-19, више од 49,1 посто невакцинисаних.

Међутим, на основу представљених података, чини се да је шест пута већа вероватноћа да ће невакцинисане особе бити хоспитализоване и скоро 13 пута већа вероватноћа да ће бити послане на интензивну него оне које су потпуно вакцинисане.

Ово имајући у виду да се чини да је број невакцинисаних пацијената презаступљен у бројкама, 7,3 посто популације NSW-а старости 12 и више година у то време није било вакцинисано, али они су чинили половину пацијената са KОВИД-19 интензивне неге у NSW-у Здравствени систем. Тренутно Аустралија не допушта алтернативне приступе лечења који се користе и доступни у другим земљама, као што су ивермектин и хидроксиклорокин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према NSW Health-у, 95,1 посто људи старијих од 16 година примило је прву дозу вакцине против KОВИД-19, а 93,7 посто је примило две дозе од 11. јануара.

Пораст удела хоспитализација међу потпуно вакцинисаним долази због ширења Омикрон варијанте ЦЦП вируса у Аустралији, заједно с губитком делотворности доступних вакцина против KОВИД-19.

Прочитајте још:  ДР СТЕФАНОВИЋ: Од короне се не умире, нема доказа да постоји, а Несторовић је… (ВИДЕО)

Портпарол NSW Health-а рекао је за Epoch Times 11. јануара да је Омикрон заменио Делту као примарну варијанту која се шири у NSW-у, али да се чини да је и мање опасна од свог претходника.

“Омикрон варијанта је повезана са нижом стопом хоспитализације и пријема на интензивну терапију”, рекао је портпарол.

Док је држава 9. јануара забележила 32.155 случајева вируса, 2.030 је хоспитализовано, а само 159 је послато на интензивну негу. Од 12. јануара, укупан број случајева је скочио на 53.909, од којих су 2.242 хоспитализовано и 175 на интензивној.

“NSW Health позива заједницу да настави практиковати понашања безбедна за КОВИД-19 како би заштитили себе и заједницу, укључујући ношење маске у затвореном простору, одржавање физичке дистанце и практиковање хигијене руку.”

Званичник је такође подсетио оне који имају право на примање треће дозе дозе доступне вакцине против КОВИД-19 – што се сада може учинити четири месеца након примања друге дозе, како би се повећала ефикасност имунитета који даје вакцина.

У Сједињеним Државама је објављено да су 2 од три доступне вакцине против КОВИД-19 пале испод 50 посто ефикасности након шест месеци, према студији објављеној у новембру 2021.

Како би се борио против овога, NSW је одредио допунске вакцине за сво образовно особље, придруживши се другим државама које су имплементирале захтјеве за допунске вакцине.

NSW такође тренутно ради на бољем разумевању ефеката нових варијанти КОВИД-19.

“NSW Health даје приоритет целокупном секвенцирању генома КОВИД-19 за пацијенте на интензивној нези како би боље разумјели утицај и Делта и Омикрон варијанти”, рекао је портпарол.

Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *