Бајденова администрација саставља базу података о верским противницима вакцинације у оквиру опксурне агенције

0

Опскурна агенција у оквиру Бајденове администрације, Агенција за претпретресне услуге, објавила је у уторак орвеловску шему праћења која би могла послужити као модел за целу америчку владу да прикупи имена и „личне верске информације“ федералних службеника који подносе „захтеве за верско изузеће од савезних обавеза вакцинације“, наводи Дејли Сигнал.

„Примарна сврха безбедног електронског складиштења датотека је прикупљање, одржавање, коришћење и – у мери у којој је то прикладно и неопходно – ширење информација о захтевима за верско изузеће запослених које је прикупила Агенција у контексту захтева за вакцинацију против КОВИД-19 на основу федералног мандата, “ према Федералном регистру.

У саопштењу се не објашњава зашто агенција треба да направи ову листу, осим да ће она „помагати Агенцији у прикупљању, чувању, дистрибуцији и располагању информација о захтевима за верско изузеће запослених које прикупља и одржава Агенција“. Другим речима, листа ће помоћи агенцији да направи листу.

У саопштењу се такође не наводи шта ће агенција урадити са овим информацијама након што одлучи о захтеву за верски споразум запосленог.

А ни најава не објашњава зашто је Бајденова администрација одлучила да тестира ову политику у агенцији са већинским црним особљем, који су и религиознији и мање вакцинисани од других група. Толико о председниковој посвећености „расној једнакости“. -Дејли Сигнал

Сигнал сугерише да Бајденова администрација користи малу агенцију као пробну платформу за распоређивање базе података у целој америчкој влади – уз напомену да је најава пребачена у опскурну групу и да јој је дато само 30 дана за јавни коментар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Амерички течни гас у Србији – реалност или обећање

У међувремену, америчка влада је верска изузећа третирала као шалу.

Узмите, на пример, Министарство одбране—које није успело да одобри ни једно верско изузеће у име било ког припадника службе који је тражио то изузеће за савезни мандат вакцине. Група Нејви СИЛС-а недавно је била успешна у својој савезној тужби против Бајденове администрације због тврдњи да су прекршена њена права на савест према Првом амандману и Закону о обнови верске слободе.

Од почетка своје администрације, Бајден је изразио подршку усвајању закона о равноправности који је очигледно непријатељски настројен према вери — закона који би у потпуности уништио Закон о обнови верских слобода када се укршта са ЛГБТК+ заштитом и правима у јавним споразумима.

Председник је такође брзо укинуо политику Мексико Ситија коју је поново успоставио бивши председник Доналд Трамп, чиме је осигурао да ће религиозни Американци бити приморани да финансирају абортусе у иностранству од својих пореских долара, упркос њиховим верским примедбама на тај акт. -Дејли Сигнал

Укратко: буди добар грађанин или ћеш завршити на листи…

Извор: Зиро Хеџ

Превод: Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *