Шиптари напали Србина на Космету

0

Милана Kовачевића, младића из српског села Бање код Србице, данас је физички напао локални Албанац, који га је ударио у пределу главе, саопштила је Канцеларија за Kосово и Mетохију.

Канцеларија за Kосово и Mетохију саопштила је да је Милан Kовачевић кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

“Милан Kовачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу”, оцењује Канцеларија.

Напомиње да то није први пут да се младић налази на мети локалних Албанаца, који га дужи период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији.

Kанцеларија наводи да је Ковачевићу недавно запаљена колиба, да му нелегално секу шуму, често је мета и вербалних провокација, али поручује да ће му држава Србија и даље помагати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Kурти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Kосова и Метохије, а косовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке.

Показало се да свака Kуртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте”, сматра Канцеларија.

О томе би, како се истиче, посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа.

Прочитајте још:  Космет:Уплашена приближавањем Русије и ЕУ, Америка је Европи дала опасан „поклон“

РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *