И Нишлије се изјасниле против промене Устава

1

Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Према прелиминарним резултатима Градске изборне комисије у Нишу се 53 одсто грађана изјаснило против измена Устава, док је 46 одсто грађана гласало у корист промене. На Реферундум је изашло 26 одсто Нишлија.

Према подацима градске изборне комисије, а на основу гласова обрађених на 99,43 одсто биралишта, на референдуму у Нишу изашло је 26,02 одсто гласача, односно 60.161 Нишлија. Од тога “да” су заокружила 27.663 гласача или 45,98 одсто, док је против промена Устава Републике Србије гласало укупно 32.055 грађана тј. 53,28 одсто.

Прелиминарни резултати показују да су 433 гласачка листића била неважећа, што је 0,72 одсто. Гласало се на укупно 176 места, док су право гласа имале 231.192 особе.

На референдуму су забележене и неправилности које је пратило затварање два бирачка места у Прокупљу и Коцељеви у којима су недостајали извори из бирачких спискова, а о случају је обавештена полиција. Референдум није могао да прође ни без инцидената, а један се догодио у Београду, када је Срђан Ного бивши функционер покрета Двери, разбио гласачку кутију.

Како кажу из ГИК-а у Нишу није било неправилности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, прелиминарне резултате референдума, сат времена пре Републичке изборне комисије, саопштио је лично председник Србије, Александар Вучић из просторија Српске напредне странке. Он је казао да је 60,48 одсто гласача у Србији гласало за уставне промене, док је 39,52 одсто грађана гласало против.

Након што је председник из седишта странке на чијем је челу саопштио резултате и честитао грађанима активисти и чланови покрета “1 од 5 милиона” упутили су се у испред Републичке изборне комисије да изразе своје незадовољство.

Прочитајте још:  Листа закупаца социјалних станова у Нишу, зет градоначелнице остао на листи

Према последњим званичним подацима Републичке изборне комисије ,које су саопштили синоћ у 23х, у корист уставне промене изјаснило се 61,84 одсто грађана, док је “не” заокружило 37,10 одсто.

citysmart.media

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *