У Чачку на референдуму гласали и покојници

0

(фото:Борба за истину)

На референдуму у Чачку гласало је и двоје покојника, кажу за “Нову” чланови њихових породица. У питању су В.Д. из Заблаћа, која је преминула новембра 2020, и Љ. М. који је умро пре четири године.

„Ми смо шокирани. Када смо изашли на бирачка места добили смо информације да су они искористили своје право на исказивање става на референдуму“, наводе њихови сродници. Они су захтевали да буду уклоњени са бирачког списка.

„Ко зна колико је таквих позива стигло у Чачку“, огорчено наводе.

Нашем порталу се јавио и Чачанин који је, желећи да провери регуларност гласања, прво отишао на своје бирачко место у ОШ “Ратко Митровић” где је заокружио одговор који је сматрао да треба.

“Потом сам отишао у црквену порту у Заблаће и рекао да хоћу да гласам. Нису ми тражили ни личну карту, апсолутно никакве податке, само су ми дали листић”, испричао нам је он (име познато редакцији). С обзиром на то да је то противно закону, наш саговорник је уништио листић и удаљио се са бирачког места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ово је брука и срамота шта се ради. Није ни чудо што СНС побеђује имајући у виду на шта су све спремни и каквим преварантским механизмима се служе”, закључио је наш извор.

Наши саговорници су редакцији Нова.рс доставили и фотографије позива који су добили.

Подсећамо, у недељу је одржан референдум, на коме је око 59,7 одсто грађана заокружило “да” на листићу. Већина грађана Београда и Ниша гласала је против уставних промена у области правосуђа, а како је објавио портал 021.рс, и већина Новосађана је на листићу заокружила “не”.

Прочитајте још:  Повређен радник фирме која обезбеђује имовину компаније Зиђин

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *