У Француској суд није пресудио смрт као последицу вакцинације против корона вируса као самоубиство [исправка од 28.1.2022]

0

(фото:Нулта тачка.рс)

Суд је нагласио да у Француској не постоји закон или пропис који приморава људе да се вакцинишу.

Како је Unser-Mitteleuropa.com навео, у Француској је суд стао на страну осигуравајућег друштва које је одбило да исплати осигурање наследницима “богатог француског бизнисмена из Версаља, који је узео полисе животног осигурања у вредности од неколико милиона долара а у корист своје деце и унучића”, а смрт је наводно проглашена за самоубиство.

Напомена: Претходно смо пренели вест која је кружила интернетом а у којој је било наведено да је у питању “дете милионера који је умро након вакцинације против корона вируса”, што је чињенично нетачно. Детаљније смо истражили саму вест и направили исправку, а у наставку следи појашњење.

Судија је, наводно, пресудио да се „нуспојаве експерименталне вакцине објављују и да покојник није могао да искаже незнање када је добровољно примио вакцину“. По томе, суд је нагласио да у Француској не постоји закон или пропис који приморава на вакцинацију, и његова смрт је, у суштини, самоубиство“, а да је осигуравајућа компанија истакла да самоубиство, као и смрт од експерименталног лека, није осигурани случај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како istinomer.rs истражује, у тексту који је објавио Unser-Mitteleuropa.com се нигде не наводе имена, ни милионера а “ни његовог детета”, као ни који тачно суд је донео такву пресуду нити у корист ког осигуравајућег друштва. Наводи се само име адвоката, Карла Алберта Брусе, који је то пресуду приказивао на свом Фејсбук профилу, тако да је питање која је тачна садржина те пресуде и колико је све то тачно и колико је та пресуда веродостојна.

Прочитајте још:  Европу нервира обиље украјинских симбола

Оно што јесте тачно, јесте да вакцинација против корона вируса у Француској није обавезна, за разлику од вакцинације против 11 других болести. Да вакцинација јесте обавезна у Француској, могло би се позвати на француски Закон о јавном здрављу у циљу обештећења. С обзиром да није обавезна, такав случај не подлеже обештећењу по основу тог закона.

Поред тога, како пише на званичном сајту француске администрације, у случају смрти после вакцинације од корона вируса постојали би “различити правни лекови”, којима би се ово могло решити.

Извор: Борба за веру/Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *