Запослени у немачком здравству до 15. марта вакцинисани или – ОТКАЗ

0

(AP Photo/Jessica Hill)

Пандемијски пропис 2Г ступа на снагу 15. марта за запослене у здравству у Немачкој.То значи да ће они после тога морати да докажу да су вакцинисани или да су преболели инфекцију корона вирусом. Свако без потврде мора да рачуна на тврду реакцију, од опомене до отказа.

На већини послова у Немачкој важи блажи пропис 3Г, који улаз дозвољава и радницима са свежим негативним тестом. Оштрије правило важиће за лекаре, медицинско и сво друго особље у здравственим установама и домовима за негу, од портира до кувара.

Запослени који од 15. марта дођу на посао без адекватне потврде неће моћи да обављају свој посао, па после опомене могу добити и отказ. Послодавци ће истовремено морати да те раднике пријаве здравственим властима.

Прекршиоци могу добити казну од највише 2.500 евра.

Циљ мере која практично намеће обавезу вакцинације запосленима у бранши је боља заштита пацијената и штићеника неговатељских домова.

Немачко удружење лекара са приватном праксом оцењује да ограничење неће погодити превише запослених у том сектору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Огромна већина лекара и особља у приватним ординацијама већ се вакцинисала, колико због сопствене заштите, толико и да заштите пацијенте,” рекао је председник тог удружења, Улрих Вајгелт (Улрицх Wеигелдт) немачким листовима.

дпа / БизЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *