Београд на септичким јамама: Несносан смрад и живот без канализације

1

Београд (Фото: Викимедија)

У насељу Ледине, тачно између Бежанијске косе и Сурчина, свакога дана, на сваких сат времена, пролази камион са цистерном. Јер канализације – нема.

Београђани који живе у овом делу града имају проблем са канализацијом. Можда је боље рећи – проблем са непостојањем канализације.

Како наглашавају грађани, непријатан мирис је често неподношљив, а камиони који празне јаме долазе на сваких сат времена.

„Није нормално да у 21. веку причамо о томе да немамо канализацију, као да је то не знам каква ствар“, рекао је станар овог насеља.

Све је више грађана који долазе да живе у овом делу града – а ништа се не мења на боље. Према речима станара, до скоро је била планирала и градња осмоспратнице, највеће зграде у крају, која је обустављена. Уколико до наставка градње дође, нико од станара не зна како би проблем фекалија био регулисан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, не знају ни коме да се обрате.

„Зар сваки појединац у овој држави треба да се обраћа некоме да би решио проблем који има, шта је овде посао државе?“, запитао се станар, додавши да би било најлогичније да неко из управе града Београда понуди решење за њихов проблем.

„Ви новинари сте нама, обичним људима, последња нада“, поручио нам је саговорник за крај.

Подсећамо, нису само периферије града изложене овом проблему, погођен је и центар града. Како је др Драгана Ђорђевић из Института за хемију раније рекла за наш портал, према информацијама којима она располаже, читава Улица кнеза Милоша и део Сењака немају покривеност канализационом мрежом.

Прочитајте још:  Косовска Митровица: Почео шиптарски митинг под називом "Марш на север"

„Пет или шест испуста Београд има директно у Саву или Дунав, а три су у околини Београда на води“, објаснила је Ђорђевић, зачудивши се што се тамо гради „читав један град, а не решавају фекалне канализације“.

Сложио се и архитекта Драгољуб Бакић.

„Београд на вод производи фекалије које сипа на 10 метара одатле у Саву. Фекалне, отпадне воде из целог Београда се уливају у Саву и Дунав. 126 директних отворених цеви се излива у Саву и 136 у Дунав. На то треба додати десетине хиљада септичких јама у Београду које се такође цистернама изливају у Дунав“, објаснио је.

Док инвеститори граде вишеспратнице на сваком кораку, не размишљајући о инфраструктури, грађани Ледина за свој проблем не виде решење, јер, како кажу, не знају ни коме да се обрате.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *