Дечак са инвалидитетом натеран да полаже испит напољу на минусу јер не носи маску

0

(фото:Србин инфо)

Деветогодишњи дечак са инвалидитетом у Аустрији био је приморан да полаже испит напољу по хладном времену, као казну јер није носио маску.

Сада је у току истрага како би се утврдило зашто је ученик у Воитсберг-у третиран на такав начин упркос томе што је имао ваљано изузеће од маске.

Фотографија приказује дечака Јасон-а како седи напољу, наспрам прозора учионице на температури од -1 Целзијус.

Дечакови родитељи су унајмили адвоката и сада размишљају о пребацивању сина у другу школу.

Маркус Леинфеллнер из Слободарске партије Аустрије описао је инцидент као “необичан скандал” након што је на случај скренуо пажњу аустријског министарства образовања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Деца су рутински приморана да седе напоље по хладном времену због нехуманих правила о ковид-19.

Сличан случај забележен је у основној школи Waynewood у близини Александрије
где су деца фотографисана како седе напољу у снегу у, како су званичници назвали “паузу за маску и ужину”.

Прошлог месеца, ученици вртића у Портланд-у у Орегону били су приморани да седе напољу и ручају на кантама на хладноћи, док су били друштвено дистанцирани од својих другова из разреда.

Прошле године Форбес је избрисао чланак који је написао стручњак за образовање који је тврдио да присиљавање школараца да носе маске за лице изазива психичку трауму.

“Деца у маскама ће такође вероватно пропустити критичан развој језика, још једно фундаментално подручје раста у раним годинама где деца из породица с ниским примањима већ имају непропорционалне недостатке,” написао је Зак Рингелстеин, који је докторирао образовање на Универзитету Колумбија.

Студија коју су спровели истраживачи са Универзитета Броwн открила је да су просечни IQ резултати мале деце рођене током пандемије пали за чак 22 бода, док су вербални, моторички и когнитивни перформанси сви страдали као резултат карантене и правила о маски.

Прочитајте још:  Амерички медији признају: САД су започеле изградњу био-лабораторија у Украјини још за време Обаминог режима!

Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *