Вучић пре четири године звао да замишљамо данашњицу: Замислите да ја организујем референдум, изађе 20-30 % грађана и прогласим успех

0

Пре само четири године поводом референдума одржаног у Македонији, Вучић је коментарисао резултате референдума речима: Замислите да ја организујем референдум, да изађе 20-30 посто становништва…и ми прогласимо победу.”

Он је тада додао да ће испоштовати одлуку македонске владе али да је то ситуација која би у његовом случају била немогуће.

“Није моје да се мешам у унутрашње ствари једне суверене земље… Плашим се и чини ми се да неки људи из света нас балканске народе потцењују и мисле да све може – мисле, видећемо ако може са народом, ако не, онда нећемо с народом, пробаћемо притиском на посланике, ако не може ни то, није важно, то мора тако… Замолио бих људе из Европе и света да покажу поштовање према нама малим народима и да покажу да разумеју шта је то што се дешава“, рекао је Вучић. “Замислите мене да позовем народ на референдум и изађе 25, 35 одсто и ја кажем ‘победили смо’…”

Вучић је рекао да је за њега то немогућа ситуација.

“Постоји демократија, постоје устави и закони да би били поштовани и онда када се одлука народа некоме не свиђа. Мени се не свиђа став људи у Србији, да седимо, ћутимо и да мислимо да ће са неба неко да помогне. Ја тај став поштујем ако је то став народа, џабе што мислим другачије, џабе што мислим да на одговорнији начин треба да решавамо нашу будућност, али моје је да поштујем свој народ и да разумем поруке које људи шаљу”, додао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Некад Милов данас Вучићев: Дејан Томашевић се укључио у кампању СНС

Излазност на референдуму за промену Устава републике Србије била је мања од 30% и Александар Вучић се нашао у ситуацији за коју је тврдио да је за њега немогућа и прогласио победу!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *