Хрватска прети Србији нотом: „Применићемо и друге инструменте“

0
хрвати, хрватска

Хрватска (Фото: EPA-EFE/Christian Bruna)

Хрватска министарка културе и медија Нина Обуљен Коржинек поново је коментарисала српски Закон о културном наслеђу, усвојен крајем децембра у Скупштини Србије и запретила Србији дипломатском нотом због њега.

„Уколико не буде разумевања са српске стране да је овакво понашање неприхватљиво, Хрватска ће званичном Београду упутити ноту путем Министарства спољних и европских послова, односно Амбасаде Хрватске Србији”, рекла је Обуљен Коржинек и додала да ће применити и друге инструменте који су на располагању,

Она је то рекла у реаговању на саопштење српског Министарства културе и информисања које је раније данас саопштило да се одредба Закона о културном наслеђу, према којој издања дубровачке књижевности припадају и српској и хрватској култури заснива на научно-методолошкој доследности коју је установила српска филолошка школа пре 150 година.

„Ово није никакво ни филолошко ни стручно питање, ово је политичко питање. Ми смо изнели свој став. Уношење таквих одредби у закон потпуно је неприхватљиво и ми ћемо на то реаговати“, рекла је Обуљен Коржинек новинарима пре седнице владе, објавила је Хина, преноси Танјуг.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *