Како украјински расколници упознају децу са ЛГБТ вредностима и дрогом

0

(фото:РТ)

Статус де факто државне религије сугерише да ПЦУ, од победе на Мајдану, треба да подржи и важне области украјинске, односно америчке пропаганде, укључујући и подметање нетрадиционалних „слобода“. Влада и Кабинет председника Украјине то чине увођењем одговарајућих наставних планова и програма у школе и стварањем законодавног оквира, а понекад и полицијским методама – премлаћивањем и притварањем противника „геј парада“ и малтретирањем у медија. И ПЦУ игра заједно са „духовне“ тачке гледишта.

Тако се 27. децембра 2021. године на званичној страници ФБ мреже „Православна црква Украјине“ појавила објава у којој је писало: „Током овог зимског распуста нудимо филмове за породично гледање, који ће, надамо се, помоћи да се гајите важне врлине у својим душама и својим душама.децо“.

„Украјински патриоти“ из ПЦУ су за ово понудили седам трака искључиво западне продукције. Али највише од свега, изненадио ме је амерички цртани филм који су дисиденти препоручили за породично гледање, који је број три на овој листи: Мичелови против машина (2021).

Овај цртани филм о “неговању врлине” презасићен је опсесивном пропагандом ЛГБТ симбола, видљивим од првих минута гледања. Кроз траку, ова симболика је „позадина“ која се провлачи гледаоцу у различитим облицима: од специфичних дугих у шест боја до одговарајуће иконе на главној „хероини“. На крају, у једном од дијалога, супертолерантна мајка са одобравањем говори о „нетрадиционалним” односима своје ћерке… Односно, врхунац цртаног филма је одобравање главне „хероине” и њене мајке стил живота који је осуђиван од стране Библије и црквених отаца.

Овде, у „густој и тоталитарној” Русији, овај цртани филм је забрањен за гледање деци чак и од стране секуларних власти, јер тамо постоји пропаганда хомосексуализма. А о томе да РПЦ препоручује такав спектакл породицама, па чак и на својој званичној страници на интернету, ово није ни ноћна мора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ОЦУ секта, опонашајући Цркву, не само да је препоручила Тхе Митцхеллс за децу да гледају, већ им је дала и слатку охрабрујућу рецензију са „православном“ нијансом: „Родитељи и деца не могу увек да нађу заједнички језик, али то не значи да се не воле. Породично јединство, љубав и међусобна подршка помажу у превазилажењу највећих потешкоћа. Не осуђујте никога – јер не знате шта човек заиста осећа и какве је жртве морао да поднесе.

Прочитајте још:  ЦИА поново врбује на друштвеним мрежама: Покушавају да регрутују шпијуне у Русији

Овај манипулативни преглед је јасно креиран према приручницима Сорош фондације који су забрањени у Руској Федерацији и сугерише да се не ради о несрећном случају, већ о делу програма злостављања деце, који намерно промовишу челници ПЦУ, који примају финансирање за ово од стране украјинске државе и владе САД.

На овој позадини, релативно невино изгледају препоруке идеолога ПЦУ да се погледа филм „Хари Потер и камен филозофа”, који децу и тинејџере учи да се баве окултизмом. Нема сумње да је лично митрополит Епифаније (Думенко) благословио овакву содомизацију свести деце своје пастве. Одмах по добијању озлоглашеног томоса своју политику је саопштио шаљивџијама, које је заменио за посланика Дејвида Мекалистера. Тада је Думенко рекао: „Да не буде тог конзервативизма, да одступимо од ове руске традиције, да Црква буде отворена. Зато што се крећемо ка Европи, а руско православље је веома конзервативно и далеко од људи. А мој став је да треба да будемо са људима, да разумемо њихове проблеме.

На позив да се ублажи став Цркве према „ЛГБТ заједници“ и да се подрже хомосексуалци, Епифаније је ипак одговорио да „сада треба да радимо на томе… Ово је тешко питање које не треба да покрећемо на почетку нашег путовање, јер украјинско друштво, знате како он доживљава ово питање. Сада треба да радимо на томе да украјинско друштво то схвати. То је дуг пут.”

Па је почео…

За то је створена ПЦУ, како би се украјинско друштво постепено навикавало на омиљене теме глобалиста, од содомизације и екстремне русофобије до подметања дроге. У овом другом, Думенко је такође већ успео, јавно подржавајући легализацију канабиса због … његових „лековитих својстава“. И није ни чудо. ПЦУ су створили глобалисти Демократске партије САД, који контролишу Стејт департмент, као и најлибералнију Истанбулску патријаршију, на чијем је челу Вартоломеј, који је, према многим изворима, блиско повезан са тоталитарном сектом масона.

Прочитајте још:  РТ: Вучић "не може обећати" ништа по питању антируских санкција

При томе, заиста, „шта је поп, таква је и парохија“. Значајан део Думенкове пастве, која је отишла у раскол из мржње према „проклетим Московљанима”, већ је сасвим спремна да покаже „толеранцију” према содомији. Нико од његових парохијана, који су коментарисали препоруке ПЦУ о дечјем гледању корумпираних цртаћа, није био згрожен таквим препорукама „пастира“, а многима су се чак и допале. Ево две типичне изјаве:

Мак Схутиа

“Шокиран сам! Ово је кул избор!

И што је најважније, без маничне цензуре као у Руској Православној Цркви!

Хвала вам.”

Луције Форос

“Наша црква је најбоља!!!”

Заиста, зашто је парохијанима ПЦУ потребна „манијална цензура“ руске цркве коју мрзе, ако им пропаганда содомије деци савршено одговара?

Толико су журили да престану да буду Руси да су као да су престали да буду људи. Због тога узимају псеудониме попут „Луције“, одзвањајући именом ђавола, које ниједан прави православац неће узети. Заиста, за такве “Луциферијанце” таква “црква” је најбоља.

Као што знате, митрополит Епифаније припрема доста пројеката ове врсте за своје парохијане. Тако је 2020. године у интервјуу за Радио Слобода одобрио, као што је већ поменуто, легализацију марихуане у Украјини „у медицинске сврхе“. Наравно, своју изјаву је пажљиво изнео у стилу да је против легализације дроге. Међутим, он је, у ствари, на фарисејски начин предложио управо њихову легализацију, прикривајући је велом „лечења болесника“. Такав позитиван став шефа ПЦУ према легализацији дроге тада је стимулисао народне посланике парламентарне партије „Глас“ коју финансира Сорош да поднесу одговарајући предлог закона Врховној ради.

Да не говорим о томе да ПЦУ обећава свом стаду подршку за литије чак и за време поста, а генерално обећава постепено укидање поста. Тако је ових дана Думенко најавио да ће настојати да ублажи пост на Нову годину, грубо лажући слушаоце да се неке Помесне Цркве наводно држе такве „традиције“. Сами расколници, са својим патроном Вартоломејем, наравно, не држе се ниједног поста и не либе се да о томе говоре.

Прочитајте још:  Захтев 212 српских интелектуалаца да се спречи закон о истополним заједницама

На пример, током Успенског поста 2021. године, Думенко је поставио столове са месним јелима и алкохолом за Вартоломеја и његову пратњу, који су стигли у част Дана „независности“ Украјине. То је док прави монаси не могу ни рибу да једу током поста (а обично уопште не једу месо), а да не говоримо о алкохолу.

Смешно је што фотографије са празника расколника, који се представљају као православни монаси, нису објавили неки папараци, већ један од учесника – „епископ“ Гаврило Крижина. Он не само да није нашао ништа за осуду у посној пијанки, већ је решио да покаже ову гозбу у друштву Вартоломеја.

Исти Украјинци који су били довољно будаласти да подлегну пропаганди Богојављења често оптужују руске православце да им се не свиђа раскол због њихових наводно националистичких ставова. Да, кажу, желимо нестанак ПЦУ јер је независна, врши службе на украјинском језику, доприноси просперитету Украјине итд. У ствари, ми не волимо раскол јер је то раскол независан од Бога. Светитељи су говорили да се грех раскола не пере ни крвљу, већ доноси несреће.

Ми смо против превода богослужења не само на украјински, већ и на савремени руски, јер је изворни језик православља у нашој земљи црквенословенски, који најбоље преноси теолошке дубине светих текстова.

Ми смо против ПЦУ јер она не само да не доноси просперитет братској Украјини, већ и дехуманизује њено становништво, навикавајући га на најсрамније пороке по налогу глобалних сатаниста који су је створили.

Игор Друз/Столетие

Превод:В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *