Огласио се Рио Тинто: Разматрамо правне основе за одлуку Владе

0

AFP 2021 / PHILIPPE LOPEZ

Рио Тинто је вечерас саопштио да је изузетно забринут због изјаве премијерке Ане Брнабић да је укинут просторни план за пројекат “Јадар”, те да се поништавају сви правни акти у вези с пројектом.

Током нашег рада на Пројекту „Јадар“, увек смо поштовали законе Републике Србије, наводи се у саопштењу компаније Рио Тинто.

“Разматрамо правне основе за доношење ове одлуке и импликације које она може имати на наше активности и наше људе у Србији”, поручују из компаније.

Премијерка је раније саопштила да је влада на данашњој седници укинула уредбу и просторни план подручја посебне намене за реализацију пројекта експлоатације и прераде минерала јадарит, од 13 фебруара 2020. године, те да су тиме поништени и сви правни акти који су везани за Рио Тинто, све дозволе, решења, одлуке и остало.

Она је на конференцији за медија након седнице владе поручила да је одлука о томе да се стави тачка на пројекат “Јадар” коначна.

“Ми се Рио Тинта не плашимо, ми смо овде због нашег народа и наше земље, нека раде (Рио Тинто) шта мисле да је најбоље да раде, ово је коначна одлука владе”, поручила је премијерка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *