Полицијски час на Косову и Метохији

0

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Портпарол Министарства здравља у Приштини Фаик Хоти најавио је нове мере у борби против ширења коронавируса на тзв. Косову.

Мере подразумевају ограничење кретања од 22 сата до пет часова и рад локала, кафића и ресторана до 21 час, преносе приштински медији.

Хоти очекује да влада у Приштини одобри нове противпандемијске мере и да би оне требало да ступе на снагу сутра, преноси Косово онлајн.

“Нове мере против ковида 19 имају за циљ успоравање ширења омикрон варијанте и спречавање пренатрпаности клиника пацијентима”, рекао је Хоти приштинским медијима.

Навео је да грађани који улазе на Косово и Метохију треба да имају примљене три дозе вакцине, или две дозе и негативан ПЦР тест.

Најавио је да ће се залагати за строжу примену и надзор тих мера, посебно у тржним центрима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Свакако да ће бити мера око уласка на Косово, грађани који долазе моћи ће са три дозе или две дозе и ПЦР тестом. Бице ограничења у кретању, раније није било кретања од поноћи до пет ујутру, док сада ограничења почињу од 22 сата што аутоматски значи да ће гастрономски сектор да ради један сат мање и активности морају окончати у 21 час. Биће других мера без искључивања било ког сектора посебно”, рекао је Хоти.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *