Протест испред РТЦГ, скандирају „Узео си паре, Дритане“, Абазовић демантовао да ће ићи са ДПС-ом

0

Foto: Vijesti.me

Нови протест поводом могућег формирања мањинске Владе почео је вечерас, треће вече узастопно, у Подгорици. Демонстранти су се окупили испред зграде Радио-телевизије Црна Гора и скандирају „Изађи мала“ и „Узео си паре, Дритане“.

Како јављају Вијести, најављено је обраћање Абазовића окупљенима, а РТЦГ извештава да је долазећи у студио Абазовић то и покушао.

Како се могло видти, Абазовић је покушао да говори и након више напора поручио је да савез Црно на бијело неће с ДПС-ом и да неће бити никакве издаје.

„Издаје никад није бло, издају тражите на другим местима“, поручио је Абазовић окупљенима.

Зграду РТЦГ обезбеђује полиција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неколико стотина грађана окупило се првобитно испред зграде Владе, а са њима су функционери Демократа – Албин Ћеман, Данило Шарановић и Владимир Мартиновић, Уједињене Црне Горе, предсједник Праве Марко Милачић.

Синоћ је у више места у Црној Гори одржан протест, након што је коалција Црно на бијело, уз подршку неких посланика Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, затражила изгласавање не/поверења Влди у којој је Абазовић вицепремијер.

Његов покрет УРА део је коалиције Црно на бијело.

Премијер је узвратио захтевом за смену Абазовића.

Потпредседник Владе Дритан Абазовић гостује вечерас на РТЦГ-у, који извештава и о протестима испред своје зграде.

Како јавља РТЦГ, у више градова се и вечерас протестује. У Будви је блокиран кружни ток, посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић рекао је да неће дозволити прекрајање изборне воље грађана.

У Никшићу демонстранти су се окупили код Саборног храма Светог Василија Острошког, а органозована је и протестна шетња, а са њима је вечерас председник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић из Демократа.

Прочитајте још:  Тајван од Америке купује 400 противбродских ракета „харпун”

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *