Протести широм Европе због антиковид мера

0

Foto: EPA-EFE/Fredrik Persson

Хиљаде људи широм Европе окупило се данас у главним градовима како би изразили протест против вакцинационих пасоша и осталих захтева влада које су наметнуле грађанима због пандемије ковида. Демонстрације су се одржале у Хелсинкију, Лондону, Паризу и Стокхолму.

У Шведској, где су сертификати неопходни за улазак у затворена места са више од 50 људи, око 3.000 демонстраната прошетало је центром и главним градским тргом.

Шведски медији су известили да су се појавили и неонацисти, који су носили свој банер, а полиција их је пажљиво надгледала, јер су раније били повезивани са насилним понашањем на демонстрацијама.

Шведска полиција је упозорила да ће можда екстремни десничари учествовати у протестима, а нису забележени већи инциденти или сукоби до данас после подне.

Сличне демонстрације одржане су у Гетеборгу, другом највећем граду Шведске, где је присуствовало око 1.000 људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Финска влада одобрила је локалним властима широм земље пре Божића да уведу “опширне и потпуне мере” као одговор на повећање броја случајева због ширења омикрон соја.

Рестрикције укључују ограничење или тоталну забрану догађаја, померање часова на онлајна наставу, лимитирање услуге у ресторану и затварање објекта где су људи у повећаном ризику од заражавања, а у бројним местима су потребни вакцинациони сертификати.

Финска полиција саопштила је да је око 4.000 људи протестовало данас у Хелсинкију, а немира није било.

Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *