Селекција селектираних: Дритан и Здравко, од љубави до преваре и натраг или ментална хигијена!

0
нато, абазовићу

Дритан Абазовић

Нијесам синоћ слушао Дритана и трудим се да прескачем Здравкову накнадну памет! Чувам менталну хигијену, детаљно не прелиставам портале, детаљно не читам до краја Дританове и Здравкове опијате и политичке ставове и трудим се да читам Канта, помало Вука и остале класике. Чувам се од политичке заразе, пандемије накнадне политичке памети и међусобног мегаоптуживања. Чувам колико могу категорички императив од ових удараца са свих страна, а посебно из навијачких медија који своје јунаке мијењају као чарапе. Чим један истакне неку шару која је неком медију прихватљива окоме се на њега да га бране до посљедњега, иако до јуче нијесу имали лијепу ријеч за њега. Дакле, чувам менталну хигијену!

И онда нешто контам који смо ону ствар ми некоме згријешили да нам се све ово догађа. Јесте историјска промјена, смијењена је једна комунистичка власт, није лако након ње повезати ципеле, а камоли успоставити неку нормалну државу и јавност, али ко се овоме надао? Ко је метнуо Здравка на чело поменуте историјске колоне, ко му је дао и овластио га да нас све предводи и доведе у такву ладовину иза Голеш планине, да након годину дана више не знамо јесмо ли у августу 2020. године то били ми или су у то вријеме улицама шетали неки наши двојници, неке наше карикатуре и безмозгови? Питам се то, јер покушавам да сачувам менталну хигијену, да провјетрим мозак, да му додам тамо гдје га има мало, а да му одузмем неки вишак, ако га гдје има! И ма колико контам никако да сконтам које су то тајне и јавне силе довеле Здравка на чело колоне који је онакву колону из августа 2020. године довео у такав ћорсокак да нема шансе да се из тога мрака и погрешног скретања извучемо!

Прочитајте још:  Два пуцња Благоја Јововића у Анту Павелића: Тајна откривена под Острогом

И када још погледам ове његове дојучерашње узданице, онда ми се дефинитивно смучи. Чега све ту нема или има, али над свима њима лебду неподношљива лакоћа ћутања и пристајања на разарање менталне хигијене. Сопствене, али и колективне! Ко их такве састави, ко им таквима даде жезло власти, угура на министарска и остала савјетничка мјеста и ко их тако васпита да подносе ради своје позадине и оно што се не може поднијети! Таква дружина се није скоро таква рађала и гдје баш нас задеси да нас они спападну и тобож нас ваде из комунистичког и тоталитарног живота који смо крцкали претходне три деценије!

И када тако контам онда увијек сконтам да нијесу само они криви. Они су вјероватно колективна слика наше уништене менталне хигијене, нашег страха да будемо што јесмо, а мрачне жеље да будемо што нијесмо и наше опсессије сопственом величином и одбијањем свијести о нашој маленкости. Господари наших судбина као да на све то рачунају, засипају нас њиховом ставовима и истинама и лове наше душе као рибари Ђуре Шушњића!

И нешто контам да док сами не уловимо своју душу бићемо редовна ловина наших тобожњих ловаца. Звали се они Здравко, Дритан, Алекса или неко други, ко год наступи на овој домаћој несрећној јавној сцени, сматра да има дозволу за лов и лови! Стога покушавам да сам себе уловим, а да ове ловце са стране игноришем и ставим их тамо гдје им је мјесто и претворим у објекат менталне хигијене! Понекад некако то и успјем да урадим, понекад не, али дефинитивно Здравко, Дритан и Алекса данас су за ментални карантин! И то не само на седам, него на много више дана!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Дојче веле: Младић ће можда бити осуђен за два геноцида

Иван Милошевић/Српска24.ме

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *