Пушилин: Украјина припрема саботажу у опасним хемијским постројењима у Донбасу

0

ДНР И ЛНР неће више да толеришу нападе Кијева (Фото: РИА)

Током осам година сукоба у Донбасу, огромну већину жртава чини цивилно становништво ЛДНР. Украјинске власти распирују и стално подржавају војну хистерију међу грађанима Украјине који се осећају потпуно безбедно.

Ово је изјавио шеф ДНР Денис Пушилин у интервјуу за  канал РТ на арапском, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Украјина је веома контроверзна држава. Прекјуче смо видели како се председник Зеленски обраћа грађанима да не паниче, да не купују хељду, шибице, да се не спремају за рат великих размера. То, видите, лоше утиче на инвестициону климу“, рекао је Пушилин.

Истовремено је скренуо пажњу да  украјинско руководство дели приручнике о употреби оружја – „апсолутни апсурд, али ми смо на то навикли – ово је данашња Украјина“.

Пушилин је истакао да становништво Украјине, обрађено милитантном пропагандом, не пати од гранатирања, за разлику од становника Донбаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Цивилно становништво остатка Украјине осећа се потпуно безбедно“, рекао је шеф републике.

Истовремено, Запад „буквално пуни” Украјину стотинама тона наоружања и муниције, шаљући стране инструкторе у Оружане снаге Украјине.

„Од 2015. године на територији Украјине стално се налази око 160 америчких војних лица са елементима ротације у виду инструктора, који су, према њиховим подацима, обучили више од 20.000 украјинских војника током читавог периода. Ове акције, ови кораци противрече споразумима из Минска, здравој логици решавања сукоба, али, ипак, САД, земље НАТО-а иду на то, и то сасвим отворено, не кријући ништа, а руководство Украјине наставља да се чак и хвали тиме. “, рекао је Пушилин.

Поред тога, на линији додира су украјинске диверзантске групе које су прошле специјалну обуку и имају задатак да изводе терористичке нападе.

Прочитајте још:  У Одеси се припрема топовско месо против руске војске (видео)

„Они су усмерени на уништавање инфраструктурних објеката: водовода, гаса, говорим о далеководима, трафо-станицама. Ово је у првој фази. У следећој, другој, етапи, задатак је оштећење производних објеката, с обзиром на то да постоје опасне хемијске индустрије. У ствари, спрема се веома озбиљна провокација. Имамо све те податке“, рекао је Пушилин.

Објављени обавештајни подаци о провокацијама које планира украјинска страна имају за циљ спречавање ових планова.

„Сада наша обавештајна служба ради, и ми разумемо: где, на ком месту акумулација овог или оног оружја и предузети одговарајуће кораке. Наравно, очекујемо да ће бити прилике да се успостави деликатан баланс како би се спречило избијање потпуних непријатељстава, али то не искључујемо. Заузврат, разматрамо различите опције за догађаје и искористићемо све могућности које имамо да заштитимо цивилно становништво“, закључио је Денис Пушилин.

В.Т./Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *