Доста је било, Здрава Србија и Живим за Србију на изборима на листи Суверенисти

0

Покрет Доста је било (ДЈБ) и странке Здрава Србија (ЗС) и Живим за Србију (ЖЗС) саопштили су данас да ће на предстојеће парламентарне изборе најављене за 3. април ове године изаћи на заједничкој листи “Суверенисти”.

У саопштењу из ДЈБ, оценили да су политичке поделе на левицу и десницу „застареле“, на патриоте и непатриоте „дубоко погрешне“, а да је „модерна политичка подела у свету на глобалисте и суверенисте“.„Суверенисти сматрају да су сви грађани Србије родољуби и да сви воле своју земљу. Глобалисти верују у наднационалне структуре као што је ЕУ, у укидање суверених држава света и људе који су потрошачи лишени националних осећања. Суверенисти верују у слободу сваког појединца, у демократију и суверене државе које међусобно сарађују“, пише у саопштењу.

Према наводима у саопштењу, политичку сцену у Србији чине „глобалистичка про-ЕУ власт, глобалистичка про-ЕУ опозиција окупљена око Странке слободе и правде, глобалистички про-ЕУ зелени и суверенистичке политичке опције“.

„Суверенистичку политику поред Доста је било, Здраве Србије и Живим за Србију воде и Демократска странка Србије, Заветници и Двери. Суверенисти су пре референдума понудили свим суверенистичким опцијама да им се придруже. Та понуда стоји и данас. Суверенисти сматрају да свака суверенистичка опција има одговорност према бирачима да не остане испод цензуса“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да су црвене линије њихове политике „суверена Србија, одбрана Косова и Метохије, Републике Српске и положаја српског народа у региону, борба против претварања Србије у немачку колонију јефтине радне снаге и паркинг за прљаве технологије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како су навели у саопштењу, против су и уласка Србије у ЕУ „која је постала пројекат банака и глобалних корпорација и на Балкану постала инструмент немачке колонијалне политике“. Указали су да су за „Европу суверених држава, борбу за здрав ваздух, воду и земљу, борбу против сваког укидања слободе људи, против ковид аусвајса, борбу за очување идентитета и културе и за Србију са јаком домаћом привредом, економски јаким сељаком и домаћином“.

Прочитајте још:  Вучић положио заклетву: Још четири године СНС терора!

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *