Немачка је напустила зону утицаја САД и прешла на страну Русије

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Немачка је, бирајући између Русије и САД, направила изборе у корист сопствених интереса, што је изнервирало Вашингтон. Ово је написао новинар Дејвид Готтхард у чланку за Вол Стрит Журнал .

Према његовим речима, доласком на власт новог канцелара Олафа Шолца Немачка није постала послушна Вашингтону. Посматрач је навео пример одбијања Берлина да прода оружје Украјини, на основу принципа да не даје оружје конфликтним регионима.

Такође, пројекат руског гасовода Северни ток 2 постао је камен спотицања у односима Немачке и САД.

„Министарка иностраних послова Аналена Бурбок можда се противи гасоводу, али то је само један глас у кабинету. И Шолц је позвао на „квалификовани нови почетак“ са Путином“, написао је Готард.

Раније је немачка министарка спољних послова Аналена Бербок рекла да се Немачка традиционално уздржава од снабдевања оружјем региона сукоба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко назвао је издајом немачко одбијање да испоручи оружје Украјини и неспремност да напусти руски гасовод Северни ток 2.

Пре тога, немачки политиколог Александар Рар приметио је да је немачки министар спољних послова Анален Бербок, током преговора са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом у Москви, препознао њен интерес за руски гас, иако је пре тога позиција те политике била више „идеологизована“ у односу на Русију. , она је „хтела да Северни ток 2 претвори у рушевину на дну Балтичког мора“.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *