Кривокапићев кабинет потврдио да оснивач Отпора ради у Влади

0

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Кабинет премијера Црне Горе Здравка Кривокапића потврдио је да у Влади ради оснивач покрета Отпор Предраг Лечић, који је ангажован за месечни хонорар почетком децембра.

Дигитални форензички центар раније је саопштио да је оснивач покрета Отпор Предраг Лечић у кабинету премијера како би радио на организацији протеста.

Према наводима Кривокапићевог кабинета, Лечић у Црној Гори борави легално и поседује потребну радну дозволу, а такође је наглашено да он није ангажован „у сврху било каквих активности или перформанса, нити са њима има било какве везе”.

„Као доказани борац против диктатуре, и промотер идеје демократизације и европеизације нашег региона, ангажован је од стране Кабинета за месечни хонорар у вредности једне просечне плате, и то још почетком децембра, дакле несумњиво пре ескалирања кризе Владе”, навели су из премијеровог кабинета, преноси Бета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У саопштењу је са индигнацијом одбачена тврдња посланика Грађанског покрета УРА Милоша Конатара, да кабинет председника Владе Црне Горе стоји иза „опскурног сајта” издаја.ме.

Део политичких партија у Црној Гори упутио је захтев полицији да истраже ко стоји иза новооснованог портала издаја.ме на којем се таргетирају посланици странака који би могли да чине будућу мањинску владу.

Сваку од фотографија на којој су челници УРА Дритана Абазовића и Социјалистичке народне партије, која је део владајуће коалиције окупљене око Демократског фронта, прате натписи попут „издаја”, „спаси образ”, „продато” и „колико си пара добио”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *